kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya starları küresel ısınmaya karşı sahnede

Küresel ısınmaya karşı 5 kıtada, 7 şehirde düzenlenecek ve dünyaca ünlü 150 sanatçının biraraya geleceği konserler serisi 'Live Earth' bugün, 24 saat kesintisiz yayınla NTV'den canlı olarak yayınlanıyor..
Live Earth konserleri bugün Londra, New York, Sidney, Şangay, Tokyo, Johannesburg ve Hamburg'da düzenlenecek. 24 saat sürecek etkinlikler kapsamında küresel ısınmanın etkileri ve insanlığı bekleyen tehlikeleri hakkında çok sayıda kısa film de gösterilecek... NTV'nin 'Live Earth' yayını sabah saat 09.50'de Yekta Kopan'ın sunacağı özel programla başlayacak. Özel yayın daha sonra 5 kıtada 7 kentte konser yayınlarıyla devam edecek ve yarın sabah 08.00'de sona erecek.

ÇAĞRIYA CEVAP VER
İklim Koruma Birliği (The Alliance for Climate Protection) ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen 'Live Earth'; bireylerin, kurumların, hükümetlerin küresel ısınma ile ilgili harekete geçmelerini ve mücadele etmelerini sağlamak amacıyla uzun yıllar sürmesi planlanan bir kampanya. Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore da İklim Koruma Birliği Başkanı ve 'Live Earth'ün ortaklarından... Ünlü İngiliz müzisyen Bob Geldof tarafından 2005 yılında yoksullukla mücadeleyi amaçlayan Live Eearth 'Live 8'ten esinlenerek düzenlendi. Amacı küresel ısınmaya dikkat çekmek olan etkinliğin sloganı "Çağrıya cevap ver" ...

ÜNLÜLERDEN DESTEK
Dünya genelinde slogan ve amblemlerle kamuoyu yaratmayı hedefleyen organizasyon, en büyük hassasiyeti ise konser alanlarının hazırlanmasında gösteriyor... Bu yıl Live Earth konserlerine 'Madonna, Red Hot Chilli Peppers, Genesis, Alicia Keys, Bon Jovi, Roger Waters, Metallica ve The Police' gibi 100'den fazla sanatçı ve grup destek veriyor.