kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Reklamdaki sokak köpeği Alman kurdu çıktı

NESLİHAN TUNÇ
Şu sıralar televizyon kanallarında yayınlanan ve yavru sokak köpeği ile çocuğun dostluğunu anlatan reklam filmi, hayvanseverlerin büyük beğenisini topluyor. Reklamdaki sokak köpeği ise aslında bir Alman kurdu..
Küçük çocuk, gece bir köpek havlamasıyla uyanıyor. Odasının camından baktığında aşağıda, yağan yağmurun altında ağlayan yavru bir köpek görüyor. Sonra sessizce sokağa çıkıp, ıslanmak pahasına yavruyu alıp odasına getiriyor. Sırılsıklam olan köpeği havluyla kurulayıp, yatağına alıyor. İki ufaklık birlikte huzurlu ve derin bir uykuya dalıyorlar... Şu sıralar televizyon ekranlarında sık sık izlediğimiz bu deterjan reklamı, verdiği duygusal mesajla dikkat çekiyor. Başta çocuklar olmak üzere bütün topluma hayvan sevgisini hatırlatan bu reklam filmi, özellikle hayvansever çevrelerin büyük beğenisini topluyor. Çocukların büyüme çağlarında hayvanlarla tanışmaları, dostluklar kurmaları, bir hayvanın sorumluluğunu üstlenmeleri, onların hayatla tanışmalarının en önemli adımlarından biri... Ancak bir çok anne, hijyen kaygısıyla bu önemli adımı engelliyor. İşte Omo reklamı bu anlamda, 'çocukların özgürce yetişmesi' konusuna destek veriyor. Hayvan seven sevmeyen bir çok insanın ekran başında duygulanarak izlediği reklamın dört ayaklı oyuncusu ise çok sayıda hayran kazanmış durumda. Diğer yandan, daha önce reklam çekimlerinde yaşanan şaibeli hayvan ölümleri hatırlandığında, bu yavrunun akıbeti de merak konusu oldu. Biz de hem reklam filminin çekim öyküsünü hem de yavrunun şimdiki durumunu merak edenler için araştırdık. Öncelikle içiniz rahat olsun. Sevimli yavru şu anda emin ellerde ve çok mutlu. Reklamda sıradan bir sokak köpeği gibi görünse de, aslında o saf kan bir Alman çoban köpeğiymiş meğer. Bu küçük ve başarılı oyuncu şimdi, kardeşleriyle birlikte Kavacık'taki Topaz Kennels adlı köpek çiftliğinde yaşıyor. Üç aylık ve henüz adı konmamış. Köpeğin eğitimcisi Efe Yıldız, onu kendilerine ayırdıklarını ve ciddi bir eğitime tabii tuttuklarını söylüyor. Bundan sonraki oyunculuk tekliflerine de açık olduklarını belirtiyor. Çekimler sırasında küçük köpeğin sağlığını tehlikeye atabilecek her türlü etkene karşı önlem alınmış. İki veteriner ve eğitimci Efe Yıldız kontrolünde iki gün süren çekimlerde, filmin çocuk oyuncusu da köpek oyuncusu da epey yorulmuşlar. Filmi hazırlayan reklam ajansı Lowe İstanbul'dan Gülcem Bayer, çekimlerin gece yapıldığını söylüyor: "Çocuk için de köpek için de zor bir çekimdi. Bir sahnede köpeğin silkelenmesi gerekiyordu. Yönetmenimiz çekimden önce 'köpek inşallah silkelenen bir köpektir' dedi. Neyse ki öyle çıktı. Hava da sıcak olduğu için ıslaklık her ikisi için de sorun olmadı. Ama yine de epey yorulduk. Ve o son sahnede köpek de çocuk da gerçekten uyudu. O kadar yorgun düştüler ki, uyuyup kalmışlar. Bütün set, fısıltılarla çekimi tamamladı. Aslında bizim planımıza göre köpeğin çocuktan biraz daha uzakta uyuması gerekiyordu. Fakat sonra çocukla köpek sarılarak uyumaya başlayınca, uyandırmadık. Doğaçlama bir sahne oldu."

DUYGUSAL MESAJLAR
Omo Ürün Müdürü Çiğdem Yıldız ise, 10 Haziran'da yayınlanmaya başlayan reklam filminin ardından telefonlarının hiç susmadığını söylüyor: "Özellikle hayvansever derneklerden çok telefon alıyoruz. Köpeğin nereden bulunduğu ve şu andaki durumu en çok merak edilen konular. Çok duygusal mesajlar geliyor. İnternet sitemize mesaj yağıyor. Birçoğu da köpekle ilgili. Sitelerinde reklamımızı yayınlamak isteyenler, hatta ödül vermek isteyen dernekler bile oluyor." Gülcem Bayer filmin, tamamı hayvansever bir ekip tarafından hazırlandığını belirtiyor ve reklam filminin ortaya çıkış öyküsünü şöyle anlatıyor: "Çocukların sağlıklı bireyler olabilmesi için hayvanlarla da büyümesi gerekiyor. Türk kadınları temizlik konusunda çok titiz. Diğer yandan hayvanlarla oynamak Türk anneleri tarafından pek hoş karşılanmıyor. Biz burada 'çocuklarınızı rahat bırakın' mesajı vermek istiyoruz. Bırakın çocukları, kedilerle de köpeklerde de oynasınlar, sokakta koşsunlar, çimenlerde yuvarlansınlar." Reklam filminin sevimli kahramanın nasıl bulunduğuna gelince... Gülcem Bayer bu sorumuzu şöyle yanıtlıyor: "Köpeğin de bir Golden Retriever gibi değil de gerçek bir sokak köpeği gibi görünmesine özen gösterdik. Gerçi bu da Alman çoban köpeği ama rolüne daha uygun oldu. Bu köpek bir köpek çiftliğinden alındı. Ve çekimlerden sonra tekrar oraya döndü. Çok neşeli, oyuncu bir köpek. Rolünü de çok iyi yapıyor."
Haberin fotoğrafları