kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kutsal yedi sayısı

İLİŞKİLİ HABERLER
Kutsal yedi sayısı
- Musevilik inancına göre, Dünya yedi günde yaratılmıştır ve yedi sayısı, özellikle de yaradılışın yedi günü ile bağlantılı olarak, Tevrat'ta işlenmiştir. Musevilerin yedi sayısını kutsal olarak gördüklerinin en bariz örneği, Musevi dilindeki 'Yemin' (Swear) kelimesinin 'yedi'nin etkisine girmek anlamına denk gelişi. Son olarak, kutsal Musevi şamdanının yedi kollu oluşu da, atlanmaması gereken bir detay.
- Hıristiyanlar, 'Güneş Günü' Pazar'ı kendi inançlarına uyarlamak için, bunu 'Tanrı'nın Oğlu'nun Günü' şekline dönüştürmüşlerdi. Katolik Kilisesi, yedi kutsal ayini şöyle tarif eder: 1. Vaftiz: Arınma. 2. Komünyon: Ekmek ve şarap ayini. 3. Konfirmasyon: Topluluk önünde imanı açıklama. 4. Günah çıkarma: İtiraf ve takdis. 5. Son yağ sürme: Ölüm halindekileri kutsama. 6. Ordinasyon: Ruhani görevler. 7. Evlilik.
- Müslümanlıkta da yedi sayısı öne çıkıyor. Müslümanlara göre, yedi kat cennet vardır. Her cennetin de insanla / kişiyle olan saygınlık mesafesi değişken ve kendine özgüdür. Yedinci kat, tarifsiz aydınlığın ve Tanrı'nın 'kerpici'dir.