kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pink, İsveç'teki konserinde Amerikan Başkanı Bush'a da gönderme yaptı.

Pink şarkı söyledi biz panterler eğlendik

Nuh KÖKLÜ
Amerikalı Pink, İsveç'te konser verdi. Bu sırada Türk, Rus ve İspanyol gazeteciler Japon DJ'den Türkçe şarkılar dinledi; gerçek globalizm bu olsa gerek..
Hangisi daha sahici... Pink'ten esinlenilerek yaratılan Sony Ericsson'un yeni walkman cep telefonu mu, yoksa sahne şovunu Madonna'nın zamana uyarlanmış haline çeviren Pink mi? Bu tespiti yapmak için değilse de Pink'in mini konserini izlemek için Göteborg'a doğru yola çıktık. Barlarında bile sigara içmek isteyenleri tehditkar bakışlarla hizaya sokan insanları, patatese verdikleri önem, balıkçılarının neden ellerinin çatlak olduğu gibi konularda malumat aldık ama insanda, emeklilik günleri için rezervasyon yaptırma isteği uyandıran kente geliş sebebimiz Pink'ti. İlk şok, TV'de hafif sıklet bir boksörü andıran görüntüsüyle dikkat çeken Pink'in gayet zarif, incecik, biraz zorlasa beden eğitimi dersinden tenefüse çıkmış kız çocuğunu andıran havasıydı. Pink önce Sony Ericsson'un yeni W580 model telefonu hakkındaki sorulara, daha sonra da en kötü alışkanlıklarından, anne olursa ne yapacağına, Hollywood starlarının zamanlarını nasıl geçirdiğinden, bir plajda konser verdiği Türkiye'ye tekrar gelmek istediğine kadar birçok soruya cevap verdi. Öpüşmeler, yan yana fotoğraf çektirmelerden sonra konsere geçildi. Stupid Girl's ve de Pink'in, "Dear Mr. President... Come take a walk with me," (Sevgili başkan. Benimle bir gezintiye gelin) diyerek bir folk şarkıcısı edasıyla ABD Başkanı'nın hatrını sormasıyla konser sona erdi. Tam da bu noktada, kuralcı İsveçlilerden sıkıldığımız muhabbetinin dozajını da artırmışken, Güney Koreli Last For One adlı break dans grubu sahneye çıktı.

SOKAĞIN SESİ
Malum, Sony'nin yeni telefonu, sokağın sesini yansıtacaktı, break dans da zaten tam sokağın sesiydi. Grubun hiçbir enstürman kullanmadan tamamen telefonun hafızasındaki şarkılarla yaptığı hareketler, neredeyse Pink konserini bile gölgede bırakıyordu ki Göteborg gezisini eğlenceli kılan şeyle karşılaştık. Bir Japon DJ, Tarkan'ın Şımarık'ını, ardından da bir Seda Sayan remix'ini kullandı. Yani Göteborg'da bir Amerikalı şarkı söyledi, Japon-İsveç ortak girişimi sponsor oldu, Türk, Rus, Macar, İspanyol gazeteciler Japon DJ'den Türkçe şarkılar dinledi. İşte globalizm bu olsa gerek?