kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bugün şanslı mı yoksa uğursuz mu?

Neslihan TUNÇ
Bugün 07.07.2007... Dünyanın dört bir yanında birçok insan üç yedinin yan yana gelmesinin şans getireceğini düşünüp özel günlerini bu tarihe denk getirdi. Peki ama bugün gerçekten şanslı mı? Merak edenler için uzmanlara sorduk..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bugün şanslı mı yoksa uğursuz mu?
Dünya yedi kıta, hafta yedi gün, gökkuşağı yedi renk, dünyanın yedi harikası var, gökyüzü yedi kat, Pamuk Prenses'e yedi cüce eşlik ediyor, insanın yedi çakrası var... Liste uzayıp gidiyor. Aslında pek farkında olmasak da hayatımızdaki bir çok şeyde yedi rakamı karşımıza çıkıyor. Ve dünyada 'yedi'nin şanslı bir sayı olduğuna inananlar oldukça fazla. Durum böyle olunca da dünyada ve Türkiye'de 07.07.2007 tarihinde, yani bugün, evlenme rekoru kırılacak gibi görünüyor.

'DÖRT DÜĞÜN BİRDEN'

Bir düğün organizasyon şirketi olan K&M Events&Weddings'in sahibi Meltem Bayazıt Tepeler, 07.07.2007 tarihiyle ilgili yoğun talep aldıklarını ve bugün dört ayrı düğün organize ettiklerini söylüyor: "Bunlardan biri Dolmabahçe Sarayı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 600 kişilik bir düğün olacak. Müşterimiz özellikle bugün düğün töreni yapmak istedi. Bu tarihte farklı mekanlarda üç ayrı organizasyonumuz daha var. Müşterilerimizin bu tarihi tercih etmelerinin sebepleri arasında uğura inanmaları başta geliyor. Sonra kolay akılda kalabilmesi, bu özel günlerinin sevdikleri tarafından hatırlanması gibi sebepler de var."

'ULVİ BİR TARİH'

Peki ama evlenmek için yıllar öncesinden rezervasyonların yapıldığı, 07.07.2007 tarihiyle ilgili 'spritüel uzmanlar' ne diyor? Numerolog ve renk uzmanı Metin Yahya Üster, bu tarihin evlilik için çok uygun olduğu görüşünde: "Bu tarihteki evlilikler bilge, kutsal, ulvi ve kalıcı olacaktır. Önemli günlerini bu tarihe denk getirenler, gerçekten çok doğru bir iş yapmışlar. Sadece evlenenler değil, çok önemli iş randevularını bugüne ayarlayanlar da iyi sonuçlar alacak. Bugünün rengi eflatun. Bugün doğan çocuklar da eflatun çocuklar olacak. Bu çocuklara indigo çocuklar da diyebiliriz. İnsanlara mor aileden gelen renklerle barışık olmalarını ve bu renklerle ten teması kurmalarını tavsiye ediyorum. Bir de olumsuz yönde bir beklentim var. Güney Amerika ülkeleri, biraz tehlikeli bir gün yaşayabilir. Bir kasırga veya sel afeti düşünülebilir. Türkiye için hiçbir şey yok. Günlük, güneşlik, herkes mutlu, ferah ve rahat olsun. Sevdikleriyle yakın olsunlar. Mor, eflatun giyinsinler, bu renklerde yiyecekler yenilsin, hatta yataklarına mor tonlarında çarşaflar takıp, pijamalarını bile o renklerde giysinler."

'KÖTÜ BİR GÜN'

Astrolog Hande Kazanova ise 07.07.2007 tarihiyle ilgili Metin Yahya Üster gibi olumlu düşünmüyor. Özellikle de evlenecek olanlar için kötü bir gün olduğu görüşünde: "Bu tarih evlilik açısından iyi bir gün değil bence. Çünkü Merkür geri gidiyor. Merkür geri giderken yapılan anlaşmalar pek uzun ömürlü olmuyor. Merkür aynı zamanda iletişim gezegeni olduğu için, bu dönemde evlenenlerin iletişimlerinin ters yönde etkileneceğini düşünüyorum. İleride ilişkilerinde pürüz çıkabilir." Hande Kazanova bu tarihin sadece evlilikte değil, her konuda yeni başlangıçlar açısından iyi bir dönem olmadığını söylüyor: "Merkür senede üç kere geri gidiyor ve üçünde de insanların hayatında problemler çıkarıyor. Bu tarihlerde çok dikkatli davranmak lazım. Su grupları bu gökyüzü konumlarından en çok etkilenecek olanlar. Başaklar ve İkizler kendi yöneticileri olduğu için etkileniyor. Yengeçler, Balıklar, Akrepler daha çok etkileniyor. 10'una kadar sabretmek gerekiyor."

'GÖSTERİŞLİ DÜĞÜNLER'
Astrolog Eren Hattatoğlu Cansız ise 07.07.2007 tarihiyle ilgili daha iyimser bir yaklaşım sergiliyor: "Aşk gezegeni Venüs gösterişe düşkün Aslan burcunda. Aslan burcu gelinlerinin çok hoş olacağına şüphe yok. Bugün yapılan düğünler her zamankinden daha şık ve gösterişli olacaktır. Ancak Merkür gerilediğinden detaylarda aksamalar olabilir, her detayı iki kez kontrol etmekte fayda var. Günün en şanslı gelinleri İkizler ve yine Aslanlar. Mars'tan dolayı güç ve kontrol Boğa gelinlerde. Koçlar tüm enerjileriyle ön plandalar. Yengeçler, burçlarındaki Güneş ile özgüvenli ve iyimserler. Başaklar duygularını fazla göstermiyorlar. Terazi ve Akrepler önceliği partnerlerine veriyorlar. Yaylar, sadece evlilikte değil her alanda şanslı bir dönemdeler. Oğlakların bugün aileleri ön planda. Kova gelinler Satürn etkisinden zor bir dönem yaşadılar ama attıkları bu temel kalıcı ve sağlam olacak. Balıklar sürprizlerle dolular."
Haberin fotoğrafları