kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Merkel: Rumları AB'ye almamalıydık

Yeni Haber
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kıbrıs sorunu çözülmeden Rum Kesimi'nin AB'ye alınmasının "hata" olduğunu söyledi.

Angela Merkel, Alman Federal Parlamentosu Avrupa Komisyonu toplantısında, Almanya'nın Avrupa Birliği dönem başkanlığı çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verirken Sol Parti üyesi Prof.Hakkı Keskin'in soruları üzerine Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB üyeliğinin hata olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin "Türkiye'nin AB'de yeri yok" ifadeleriyle ilgili olarak Merkel, Sarkozy'nin bu görüşü savunduğunu, böyle bir tartışmanın Fransa ile ilgili sonucunun ne olacağını bilemediğini belirtti. Kendi başkanlık dönemlerinde Türkiye ile iki yeni müzakere konu başlığının görüşmeye açıldığını ve Türkiye ile ucu açık üyelik görüşmelerinin sürdürüldüğünü vurguladı.

Diğer bir soru üzerine Kıbrıs konusunun gerçekten de çok zor bir konu olduğunu vurgulayan Merkel, tüm çabalarına karşın gerek Güney Kıbrıs Rum Kesiminin gerekse Türkiye'nin kendi çizgilerini aynen koruduklarını söyledi. Merkel, şöyle konuştu:

"Ancak bu görüşmeler göstermiştir ki bundan sonra kendi iç sorunlarını çözmemiş hiçbir ülkenin AB üyeliğine alınmaması gerekir, aksi takdirde Kıbrıs örneğinde de görüldüğü gibi, üye olan ülke çözüm getirebilecek gelişmeleri engelleyebilmektedir."

(ANKA)