kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Müslümanlar "şiddete karşı birlik" için kenetlendi

Yeni Haber
İngiltere'de geçtiğimiz günlerde son anda önlenen saldırı girişimlerini düzenleyenlerin Müslüman olduğunun açıklanması, ülke nüfusunun yüzde 3'ünü oluşturan Müslümanları harekete geçirdi...
İngiltere'deki Müslüman örgütleri, ülkedeki yüksek tirajlı gazetelere tam sayfa ilanlar vererek, "şiddete karşı birlik" çağrısında bulundu. Yayımlanan ilanlarda, Kuran'daki bir sureden, "Bir masumu öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir" sözleri yer alıyor.


AMAÇ "SIRADAN MÜSLÜMANLARIN SESİNİ DUYURMAK"

BBC'nin haberine göre, geçen hafta Glasgow Havalimanı ve Londra'nın merkezini hedef alan bombalı saldırı girişimleriyle ilgili olarak gözaltına alınan sekiz kişinin ülkede yaşayan Müslümanlardan olduğunun açıklanması ardından, Müslümanlara "şiddeti daha yüksek sesle kınayın" şeklindeki mesajlar yeniden artmaya başladı. İngiltere'de faaliyet gösteren Müslüman örgütler de "sıradan Müslümanların sesini duyurmak" amacıyla, şiddetin İslam öğretileri ile bağdaşmadığını vurgulamaya yönelik bir kampanya başlattı.

"BİZİM ADIMIZA YAPAMAZSIN" KAMPANYASI

"Bizim Adımıza Yapamazsınız" adlı kampanyanın ilk adımı olarak ülke genelindeki yüksek tirajlı gazetelere tam sayfa ilanlar verildi. Yayımlanan ilanlarda, Kuran'daki bir sûreden, "Bir masumu öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir" sözleri yer alıyor. İlanın sonunda her meslek grubundan, toplumun her kesiminden Müslümanların bu çağrıyı desteklediği belirtilirken, sorgulanan zanlıların tamamı sağlık sektöründe çalıştığından, özellikle tıp dalları ve dişçilik dikkat çekiyor.

"CAFE İSLAM"LARDA İSLAM DİNİ ÖĞRETİLECEK


Kampanyanın, bundan sonra reklam panolarına, otobüs ve metro istasyonlarına asılacak ilanlarla devam edeceği belirtilirken, daha sonra ise camilerde "Cafe İslam" adıyla İslam dinini tanıtmaya yönelik merkezler açılacağı kaydedildi. "Bizim Adımıza Yapamazsınız" kampanyası, ismini Irak Savaşı'na karşı olanların hükümete karşı kullandığı bir slogandan alıyor. Ancak kampanyanın öncüleri, toplumda birlik mesajı vermek üzere bu sloganı ödünç aldıklarını belirtiyorlar. Ancak bu kez, Müslüman örgütlerin verdiği ilanlarda hükümete tepki değil, son dönemdeki özenli tutumu dolayısıyla takdir dile getiriliyor. (ANKA)