kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başsavcı Canpolat mahkum oldu

Yeni Haber
Hayali ihracatçı Turan Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ve damadı Erkan Yıldız'la 'yakın dost' olduğu fotoğraflarla tespit edilen Beyoğlu eski Başsavcısı Ünal Canpolat 'görevi kötüye kullanmak' suçundan mahkum oldu.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Beyoğlu eski Başsavcısı Ünal Canpolat'ı 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediği gerekçesiyle 12 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Cezası ertelenen Canpolat'ın, hayali ihracatçı Turan Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ve damadı Erkan Yıldaz'la 'yakın dost' olduğu fotoğraflarla tespit edilmişti. Canpolat'ın oğlu Berkay Canpolat ile Turan Çevik'in ortak kurduğu bir şirkette ölümlü bir çatışma yaşanmış ve bu olay kamuoyuna yansımıştı. Turan Çevik ile yakın fotoğrafları kamuoyuna yansıyan Canpolat hakkında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü inceleme başlatmıştı. Canpolat hakkında yapılan ilk incelemenin ardından 'İnceleme sonuçlanmadan Canpolat emekliye ayrılmıştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Adalet Bakanlığı Müfettişleri tarafından Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat hakkında hazırlanan ön inceleme raporunda, Türkiye'nin ilk hayali ihracat sanıklarından Turan Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ve damadı Erkan Yıldız'ı re'sen tahliye yetkisiyle serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Canpolat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasının ardından 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediği iddiasıyla dava açılmıştı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Canpolat'ı oyçokluğu ile 12 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Canpolat'ın mahkumiyetine heyet başkanı Niyazi Erdoğan muhalif kaldı.

(ANKA)