kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınlar erkeklerden daha fazla konuşmuyormuş

Yeni Haber
Kadınların erkeklerden daha fazla konuşmadığı ortaya çıktı. Daha önce bazı kaynaklarda kadınların, günde ortalama 20 bin kelime konuştukları kabul edilirken, erkeklerin ise günde ortalama 7 bin kelime konuştukları belirtiliyordu. Ancak, son olarak Science dergisinde yayınlanan bir araştırma, kadınların ve erkeklerin günde ortalama 16 bin kelime civarında konuştuklarını tespit etti.

Derginin 7 yıl süren araştırmasının raportörlerinden, Texas Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi James Pennebaker, kadınların daha çok konuştuğuna dair genel kanıyı hatırlatarak, "Ancak, bulgularımız bu kanaati doğrulamadı" dedi. Pennebaker ve arkadaşları, ABD ve Meksika'da 18-29 yaş aralığında 210'u erkek 396 üniversite öğrencisinin konuşmalarına düzenli olarak kulak misafiri oldular.

Öğrencilerin konuştukları kelimeleri kaydeden araştırma grubu, deneklerin üçte ikisinin günde 11 bin - 25 bin kelime arasında konuştuğunu belirledi. Her iki cinsin de ortalama değeri günde yaklaşık 16 bin kelime çıktı.

Denekler içinde en çok konuşanla en az konuşan arasındaki fark ise günlük 45 bin kelime oldu. Nöropsikiyatrist Louann Brizendine, 2006 yılında yayınlanan The Female Brain (Kadın Beyni) adlı kitabında, erkelerin günde 7 bin kelime konuşmasına karşın kadınların günde 20 bin kelime konuştuklarını kaydetmişti.

CHA