kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tapınak Şövalyeleri'nin hedefi, Bakras Kalesi'ni fethetmek

Malta Şövalyeleri adına çıkartılmış Kırmızı Pasaport'la havalimanında yakalanan bir Kazakistanlı, Antakya merkezli gizemli bir Hıristiyan tarikatını ortaya çıkardı. Hıristiyan Selim Emektaş'ın lideri olduğu örgütün hedefi Bakras Kalesi..
Geçen yıl Antalya Organize Suçlar Şubesi'nin yaptığı gizli bir operasyonla Türkiye'de faaliyete başlamak isteyen yeni bir tarikat ortaya çıkarıldı. Antalya Havalimanı'nda M.G. isimli bir Türk vatandaşı kırmızı renkli diplomatik bir pasaportla yurtdışına çıkmak istedi. Yapılan tetkikler sonucunda diplomatik pasaportun Malta Şövalyeleri'ne ait olduğu ortaya çıktı. Havalimanı polisi, böyle bir ülkenin varlığından ve diplomatik pasaportundan habersizdi. Soruşturma derinleştirilince bu ilginç tarikata ilişkin bilgiler de ortaya çıktı. Hataylı Türk vatandaşı Selim Emektaş ve Kazakistanlı M.B olay kapsamında gözaltına alındı.

GİZEMLİ TARİKAT
Hıristiyanlığın en gizemli örgütü Tapınak Şövalyeleri'nin günümüzdeki temsilcisi olduklarını öne süren Malta Şövalyeleri Türkiye'de faaliyet için düğmeye basmışlardı. Polisin ele geçirdiği belgeler arasında diplomatik plakanın yanı sıra Ukrayna diliyle yazılmış tarikat anayasası da bulundu. Bu organizasyonun tam adı ise "Rodos ve Malta Şövalyeleri Kudüslü Aziz John Rus Devlet Emperyel Militer ve Hospilater Tarikatı" idi. Kısa adı ise O.S.J olarak biliniyordu.

MERKEZ ANTAKYA'DA
Polisin sorgusunda kendilerinin Tapınak Şövalyeleri'nin son temsilcileri olduğunu söyleyen grubun lideri Hataylı Hıristiyan Türk Selim Emektaş çıktı. Amaçları Antakya'da tarikatın merkezini açmaktı. Ayrıca ilginç bir detay daha ortaya çıkmıştı. O da tarikatın Antakya'daki Tapınak Şövalyeleri tarafından yapıldığını öne sürdükleri Bakras Kalesi'ni ele geçirmekti. Burayı tekrar tarikatın kutsal mekânı haline getirmeyi amaçlıyorlardı.

4 BİN 500 ÜYESİ VAR
Malta Şövalyeleri olarak devlet olmadan dünyanın pek çok ülkesinde diplomatik hakları olduğunu iddia eden tarikat üyeleri bugün 4 bin 500 üyeye sahip olduklarını söylemişlerdi. Selim Emektaş halen Hatay'da yaşıyor. Kendisine ulaştığımızda şu aşamada tarikatın çalışmalarıyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.
Haberin fotoğrafları