kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP: "İktidara gelince Petkim'in özelleştirilmesini durduracağız"

Yeni Haber
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, PETKİM özelleştirmesinin zamanlaması ve uygulanması bakımından şaibeli olduğunu savundu ve "CHP, 23 Temmuz'da iktidara geldiği andan itibaren PETKİM özelleştirme sürecinin durdurulması ve devir işlemlerinin tamamlanmaması için gereğini yapacaktır" dedi.

CHP'li Oyan yaptığı yazılı açıklamada, PETKİM özelleştirme zamanlaması ve uygulanması bakamından şaibeli bir özelleştirme olduğunu belirtti. Seçime iki hafta gerçekleştirilen bu özelleştirmenin "iktidarın telaşını ve yangından mal kaçırma anlayışını" gösterdiğini ifade eden Oyan, özelleştirmenin "yabancılaştırmaya" dönüştüğünü belirtti.

Oyan açıklamasında, iktidarın stratejik işletme kavramına sahip olmadığını ileri sürerek şöyle dedi: "Alıcı firmanın sermaye bağlantılarının kuşkulu niteliği ve bu konuda yeterli açıklama yapılmaması da iktidarın hiçbir ulusal hedefinin olmadığını göstermektedir. CHP, 23 Temmuz'da iktidara geldiği andan itibaren PETKİM özelleştirme sürecinin durdurulması ve devir işlemlerinin tamamlanmaması için gereğini yapacaktır. CHP iktidarında ülkenin stratejik kuruluşlarının yabancıların eline geçmesine izin vermeyeceğiz"