kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bezelye çorbası

Et ve soğanı harmanlayın. Bir çorba kaşığı yağ ilave edip, orta ateşte karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Bezelye ve piliç suyunu katıp kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın. Ateşi kısıp, bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. Çorbanın üzerine maydanoz serperek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 küçük paket piliç göğüs kuşbaşı

* 1 adet orta boy soğan ((iri doğranmış)

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 500 gr. bezelye (şoklu, hafif haşlanmış)

* 5 su bardağı piliç suyu

* 1 su bardağı krema

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)