kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Howard Hughes, tükenmek bilmeyen serveti ve sıradışı hayatıyla Hollywoodlu yapımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bunun son örneği ise Sahtekâr.

Empire sunar

22.06.2007
Sahtekâr
Tür:
Dram Yönetmen: Lasse Hallström Oyuncular: Richard Gere, Alfred Molina, Marcia Gay Harden, Hope Davis. Geçtiğimiz yüzyılda, Amerikalıları en çok meraklandıran insanlardan biri Howard Hughes'tu. Ailesinin petrol işinden kazandığı bitmek tükenmek bilmeyen serveti, uçaklara, uzay teknolojisine ve filmlere yatıran Hughes, hayatı, yaptıkları ve acayip tavırlarıyla, halkın olduğu kadar Hollywood'un da ilgisini çekmeye devam ediyor. Sahtekâr, Hughes'un hayatını değil, Hughes'un hayatını anlatan adamın, yani Clifford Irving'in yaşadıklarını anlatıyor. Irving'in otobiyografik kitabının bir uyarlaması olan filmde, başarılı bir insan incelemesi bulacaksınız.

Yerdeniz Öyküleri
Tür: Animasyon, macera, fantastik Yönetmen: Goro Miyazaki Seslendirenler: Junichi Okada, Aoi Teshima, Bunta Sugawara, Yuko Tanaka. Japon animasyon sinemasının ünlü yaratıcılarından Hayao Miyazaki'nin oğlu Goro'nun ilk uzun metraj denemesi. Oğul Miyazaki kendisine neredeyse Yüzüklerin Efendisi ile boy ölçüşebilecek kadar iddialı bir eser seçmiş. İklim ve toprağın dengelerinin altüst olduğu, baş büyücü Ged ile genç prens Arren'ın başından geçen maceraların anlatıldığı bu cesur denemede Miyazaki ilk kez görücüye çıkıyor.

Boş Oda
Tür: Gerilim, korku Yönetmen: Nimrod Antal Oyuncular: Luke Wilson, Kate Beckinsale, Frank Whaley, Ethan Embry. Mutsuz bir çiftin (David Fox ve yakında boşanacağı eşi Amy) arabası geç bir saatte ırak bir taşra yolunda arıza yapar. Issız ve karanlık bir otoyolda arabasız kalan çift, tuhaf ama zararsız görünümlü bir adam tarafından işletilen döküntü bir motelde konaklamak zorunda kalır. Onları korku dolu bir gece beklemektedir. Kaldıkları odanın gizli bölümünde işkence filmleri bulurlar. Ve eğer oradan bir an önce kaçmazlarsa bir sonraki filmin kurbanları kendileri olacaktır. Bu ortalama sayılabilecek gerilim filmi, sinematograf Andrzej Sekula'nın yakın plan çekimleriyle ilgi uyandırıyor.

Kırılgan
Tür: Gerilim, korku Yönetmen: Jaume Balaguero Oyuncular: Calista Flockhart, Richard Roxburgh, Elena Anaya, Gemma Jones. Ally McBeal'le güzel sözüne, gülen yüzüne bir hayli alıştığımız Calista Flockhart, tüyler ürperten bu korku filminde bu kez bir hemşire rolünde karşımıza çıkacak. Pek yakında tahliye edilecek olan bir çocuk hastanesine yeni gelen hemşiremiz Amy Nicholls kısa sürede çocukların bir şeylerden korktuğunu fark eder. Hastane dev bir garabete ev sahipliği yapmaktadır ama her nedense başhekim olaya müdahale etme gereği duymaz. Flockhart'ın sık sık fal taşı gibi açılan gözleri, parlak oyunculuğunun küçük numaralarından yalnızca bir tanesi. Onun dışında yönetmen Balaguero'nun da tüylerinizi diken diken edecek bir atmosfer yarattığını belirtelim.

EMPIRE
NOTU:

Sahtekâr ile beyazperdeye sıkı bir dönüş yapan Richard Gere, Empire'ın bu ayki özel konuğu. Kendisi eğri oturup doğru konuştu; magazin basınından ne kadar nefret ettiğini de anlattı, Budizmin yararlarını da.... Hâlâ DVD'li Empire'ı ve Gus Van Sant'ın başyapıtlarından Benim Güzel Idahom filmini almadıysanız, bu hafta son haftanız. Yanında, sıkı bir River Phoenix dosyası var bir de...

Haberin fotoğrafları