kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Plaja gitmeye hazır mısınız?

ESRA CORUH
15.06.2007
Bikini ve mayo alışverişini tamamlamış olabilirsiniz ama yaz alışverişi kadarla bitmiyor. Stressiz bir tatil geçirmek için plaj çantanız hazır olmadan yola çıkmayın ..
1- Hafta sonları fırsat buldukça havuzlara ya da plajlara gidiyorum. Ancak her defasında plaj çantamda bir şeyin eksik olduğunu fark ediyorum. Bir plaj çantasında neler olması gerekir? (Müge K.-İzmir)

- Plaja ya da havuza gittiğinizde sıkıntı yaşamamak için, öncelikle güneş kreminizi unutmamalısınız. Bunun yanı sıra plaj çantanızın içinde mutlaka yedek mayo ya da bikini, deniz havlusu, güneş gözlüğü, saç fırçası, yedek saç lastiği ve şapka olmalı... Güneş gözlüğünüzün çizilmemesi için kabını da mutlaka çantanızda bulundurun. Güneş kremlerini ve yağlarını ufak bir plastik çantaya koymanızı öneririm. Böylece yağ, eşyalarınıza bulaşmaz. Bu çantanın içinde dudak ve gözaltı için tamamen güneşi bloke eden stick koruyucu krem de bulundurun. Plaj havlusu çok yer kaplıyor diye düşünüyorsanız hamamlarda kullanılan peştamallar da havluyla aynı görevi görecektir. Üstelik plaj modasında da havlu yerine peştamallar var! Fotoğraf çekecekseniz kameranızı da yanınızda bulundurun. Ayrıca kitabınızı da unutmayın!

2- Saçlarım omuz hizasında. Denizden çıktıktan sonra saçlarımla ne yapacağımı bilemiyorum... Öneriniz? (Ayşıl T. - İzmir)

- Aslında saçınızı toplayabileceğiniz için çok şanslısınız. Havuz ve deniz kenarında rahat etmeniz için saçınızı tarayıp bikininize uygun bir saç tokası ya da lastiğiyle toplayabilirsiniz. Klasik toplu saçı daha da modern hale getirmek için, yılın modası saç bantlarıyla hareketlendirebilirsiniz. Saçınızı açık bıraktığınızda da eşarp görünümlü kalın saç bantlarıyla hem saçınızın yüzünüze gelmesini engellemiş olur, hem de havalı görünürsünüz.

3- Parmak arası terlikler artık herkesin ayağında olduğu için giymek istemiyorum. Başka önerileriniz var mı? (Arzum B. - İstanbul)

- Parmak arası terlik modası hiç geçmeyecek. Bu modeller, hem pratik hem de sağlıklı olduğu için plajların vazgeçilmezi. Ama yeni sezonda çok moda olan şeffaf balerin plaj ayakkabılarıyla da çok trendy görünebilirsiniz. Marc Jacobs'ın çıkarttığı bu yeni şeffaf balerinlerin her rengi var. Başka bir alternatif de, sandaletler olabilir. Gladyatör, bilekten bağlı ya da ince bantlı modelleriyle düz sandaletler de havuz kenarında oldukça şık duruyor. Ancak ıslandığında derisinde leke oluşacağını aklınızdan çıkarmayın. Frapan bir tarzınız varsa, tahta topuklu terlikler de giyebilirsiniz.

4- Pareo yerine bikini ya da mayo üzerine ne giyebilirim? (Şebnem A. - İstanbul)


- Bikini ve mayo üzerine kullanılan pareolar, yeni sezonda yerini plaj kıyafetlerine bıraktı. Geçen sezondan kalan pareolarınızı rafa kaldırın! Artık plajda ince koton kumaştan gömlekler, kaftan havasında uzun tunikler giyilecek. Ayrıca bu yaz, ince trikolar da yeni pareo görevini alacak. Size önerim, her renk bikini ve mayoyla uyum gösterecek beyaz rengi tercih etmeniz. Kalçalarınızdan şikâyetiniz varsa ve bu bölgenizi kapatmak istiyorsanız, uzun gömlekler sizin için ideal. Ayrıca ince kumaştan plaj elbiseleri de yine mayo ve bikini üzerine giyilebilir. Vücudunuza güveniyorsanız, kısa trikolar, onu tamamlayan iri kolyeler ve büyük kemik güneş gözlüğüyle plaj modasına uyabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları