kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uyuşturucudan Hoşlanmıyorum Ama O Benden Hoşlanıyor isimli bir şarkısı da olan ve 1990'ların başında uyuşturucuya karşı konserler veren Manson'ın resimleri şarkıları kadar sıradışı.

Kötülük ressamı Marilyn Manson

Ayşegül Sönmez
29.06.2007
Radar Live'da sahne alacak olan dünyaca ünlü isimler arasında en dikkat çekicisi, kuşkusuz Marilyn Manson. Ama ünlü sanatçının çok da bilinmeyen bir yeteneği daha var. Manson'ın Avrupa'nın Köln kentinde 40 adet suluboya çalışması sergileniyor..
Bir proje insanı, kendisi de bir sanat eseri olan Marilyn Manson'ın aynı zamanda ressam olduğunu biliyor muydunuz? Geçtiğimiz hafta Köln'ün önde gelen sanat galerilerinden Gallerie Brigitte Schenk'te sergi açan Manson'ın suluboyaları, daha önce Florida'da Space 39 Gallery'de sergilenmişti. Manson, resim yapmaya tabii ki çocukken başlamış. Resim yapmanın kendisi için anlamını da şöyle anlatıyor: "Kendimi bildiğimden beri çiziyorum. Resim benim için hayattan bir kaçış oldu. Hâlâ da öyle... Resim sadece bir parça kâğıt parçasıyla sizin aranızda olan bir şey değil. Kimse size onun kurallarının olduğunu söyleyemez. Çünkü kuralı yok bu işin... Kendimden başka kimse için resim yapmak istemedim. Ama bir gün geldi, o gün resimlerimi izleyicilerle paylaşmak istedim. Onları insanlara göstermem gerektiğine karar verdim." Manson'ın en büyük sergisi, 2002 yılında Los Angeles'ın ünlü dergisi Flaunt'un desteğiyle Hollywood'daki LA Çağdaş Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Sergiye bütün müzik dünyası geldi. Özellikle Ozzy Osbourne'un oğlu Jack, Johnny Ramone, oyuncu Nicolas Cage ve eşi Lisa Marie Presley, Manson'ın resimlerinin koleksiyonerleri olarak anılıyor. Ozzy Osbourne'un oğlu Jack'de, Manson'ın alkol oranıyla dikkat çeken Absent adlı içkiye gönderme yaptığı Harlequin Jack and The Absinthe Bunny ve Grey Daisy isimli tabloları bulunuyor. Marilyn Manson, her fırsatta resimlerini kimin aldığı konusunda, hassas olduğunu belirtiyor ve şöyle diyor: "Hangi eve gideceklerini bilmek istiyorum. Doğru eve gitsinler istiyorum. Kimin aldığıyla bu yüzden ilgileniyorum. Aslında hiçbir resmimi satmak istemiyorum ama eninde sonunda onları bırakmak gerekiyor." Manson'ın kimseye satmaya kıyamadığı resimlerinin başında Charlie Chaplin ve Die Deutsche Kampferin (Alman Savaşçı) başlıklı resimleri geliyor. Resimleri bin dolar ile 55 bin dolar arası değişen ve grotesk olana bağlılığını her fırsatta dile getiren Marily Manson'ın Los Angeleslı galericisi, onun cesaretli bir ressam olduğunu, sevimli renklerle, zor katlanılır çirkinlikleri dile getirdiğini söylüyor. Son sergisinde Charles Baudelaire'in Kötülük Çiçekleri isimli yapıtından yola çıkan Manson'un sergide, bu yapıtla aynı isimde bir resmi de var. LA usülü Absent içkisinin ikram edilmediği, bira ve şarapla yetinildiği serginin açılışı 18 Haziran'da gerçekleşti. 28 Haziran'a kadar açık...
Haberin fotoğrafları