kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bursa'da katliam gibi kaza: 11 ölü

Yeni Haber
Bursa'nın İnegöl ilçesi yakınlarında sabaha karşı bir minibüsün köprü korkuluklarına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı. Minibüsteki yolcuların cenazeye yetişmek üzere Bitlis'ten Bursa'ya geldiği belirtilirken, kazanın, bir süre önce yolcular tarafından uyarılan şoförün uyuması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Bitlis'te yaşayan Mercan ailesi, Bursa'da vefat eden babalarının cenazesine yetişmek için dün Bitlis'ten bir minibüsle yola çıktı. Kerem Atalay (49) yönetimindeki 13 Y 0107 yönetimindeki minibüs, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında İnegöl ilçesine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Mezitler geçidinde köprünün korkuluklarına çarptı. Kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Kazada 2'si kadın ve 1'i çocuk olmak üzere toplam 8 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, hastaneye yaralı olarak kaldırılan 1'i çocuk 3 kişi de kurtarılamadı. Kazadan ölenlerin isimleri şöyle: Kerem Atalay(49), Gami Mercan (66), Tahir Güven (47), Nurettin Güven (54), Süleyman Mercan (67), Nurettin Havuz (57), Hassi Dişsiz, Yunus Mercan (10), Rıza Tarhan ve Şilan Mercan ve ismi tespit edilemeyen bir kişi.

Yaralılar, Naif Yeşilyurt (32), Abdülcabbar Tarhan, Fevzi Dişsiz, Naide Mercan (28), Berivan Mercan, Sevim Mercan, Azat Mercan, Rojin Mercan, Diyodin Mercan, İzzettin Mercan ve İsa Güven'in de İnegöl ve Bursa'daki çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor. Kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri ise Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Öte yandan iddiaya göre, kazadan önce uzun süre minibüsü kullanan ve yorgunluk belirtisi olan sürücü Kerem Atalay'ın uyarıldığı belirtildi. Bursa'ya 50 kilometre kala yolcuların, "Çok yorgunsun ve uyuyorsun, bir yerlerde dur ve dinlenelim'' uyarılarına rağmen, sürücünün yola devam ettiği öne sürüldü.

KAZADA YAKINLARINI KAYBEDENLER YASA BOĞULDU

Kaza sırasında araçta bulunmayan Zemirhan Mercan (33), olayda anne, baba, kardeşi ve 2 çocuğunu kaybetti. Bursa Devlet Hastanesi'ne gelen Zemirhan Mercan, kazada ölenlerin acısını yaşarken, beyin cerrahi servisinde yaşam mücadelesi veren eşi Naide Mercan'ı teselli etti.

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hitkmet Şahin, hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Şahin, cenazelerin Bitlis'e götürülmesi için özel soğutuculu bir TIR tahsis ettiğini söyledi. Yapılan otopsi işlemlerinin bitmesinin ardından cenazeler Bitlis'e götürülecek.

(AA)