kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Recep Kaplan, aday listelerinde adını göremeyen en az 20 kişiyi intihardan vazgeçirdiğini söylüyor.

Vekil adayları için istihareye yatıyor

Özsel TORTOP
Milletvekili adayları ve aday adaylarının, hangi partiden aday olmaları gerektiği, seçimde başarılı olup olamayacakları gibi konularda en öncelikli danışmanları, "siyasi medyumlar"..
22 Temmuz seçimlerine sayılı günler kala, Yeni Aktüel, medyum kapısını aşındıran milletvekili adaylarının izini sürdü. Adayların en çok tercih ettiği isimlerden biri de Ankara'da, siyasetin zirvesiyle aynı semtte yani Çankaya'da yaşayan Recep Kaplan. Genel başkan düzeyinden, siyasete adım atmaya hazırlanan yeni adaylara kadar onun yeteneğinden faydalanmak isteyenler olduğunu söylüyor. İlk etapta 200 aday adayı başvurmuş ama 75'i "ipi göğüsleyemeyip" memleketine dönmüş. Şu an portföyünde listeye girebilen, seçim çalışmaları (!) son hız devam eden 125 milletvekili adayı var. Peki Meclis'te kendine koltuk arayanlara nasıl hizmet veriyor medyum Recep Kaplan? Medyum Kaplan rüyaya yatıyor (istihare) ve adayın yıldızını ölçüyor. Aday siyasete girsin mi, girmesin mi sorusuna yanıt aranan bu rüyadan titreyerek "Hayır girmesin" diyerek uyanıyorsa, üzülerek "İşinize devam edin, siyasette bir şansınız yok" diyor. Tam tersi durumda ise, "Şans var ama bazı engeller gözüküyor, bunları ortadan kaldırmak gerek" gibi yanıtlar veriyor aday adayına.

ÖDEMELER SEÇİMDEN SONRA
"Ödeme nasıl yapılıyor" diye sorunca "Seçimden sonra" diyor Recep Kaplan: "Şimdiki çalışmamız için ücret talep etmiyorum. Amaç reklam. Ama 'Hocam seçildikten sonra hediyen büyük olacak' diyenler var. Biri ev, biri son model cip, biri 50 bin dolarlık kol saati... Tabii bunlar vaat. Siyasetçi vaadini ne kadar yerine getirir seçimden sonra göreceğiz."
Haberin fotoğrafları