kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
STADYUMDA TOPLU NİKÂH TÖRENLERİ.... Tarikat mensupları zaman zaman stadyumlarda yapılan toplu nikâh törenleriyle evleniyor. Çiftler böylelikle günahsız olarak yeniden doğduklarına inanıyor, geri kalan hayatlarını da tarikat kurallarına adayarak sürdürüyor.

Toplu nikâhlar kıyan çöpçatan tarikat kayıp

Tutkun Akbaş
Moon tarikatı, dünya dinlerini birleştirme iddiasında. Türkiye'ye 1984'te geldiler ancak 2002'de Ankara'daki toplantının ardından kayboldular. Çöpçatan tarikat, toplu evlilik törenleri düzenliyor..
Kuzey Koreli Sun Myung Moon, 1954'te Güney Kore'nin başkenti Seul'de tüm dinleri birleştirmeyi amaçlayan, "Birleşik Kilise"yi kurduğunda dünyanın hakkında en çok konuşulacak ezoterik tarikatının temellerini attığından habersizdi. Dinler arasında diyaloğu savunan tarikatın ikinci merkezi 1959'dan bu yana ABD'de ve dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca üyesi var.

1984'TE İSTANBUL'DA
Türkiye'de faaliyetlerine 80'li yıllarda başlayan tarikat, ilk resmi toplantısını 1984'te İstanbul'da yaptı. "Dünya dinleri üzerine gençlik semineri" başlıklı toplantısının ardından 1988'de "Hıristiyanlar ve daha fazla ekümenizm", 1989'da "İslam'da aile ve hukuk" toplantıları düzenlendi. Dinleri birleştirme iddiasındaki tarikat, 1991'de İstanbul'da "Hıristiyan- Müslüman Diyaloğu" toplantısı gerçekleştirdi.

BAYKAL KONUK OLDU
Medyada büyük tartışmalara neden olan 20 Mart 2002'de Ankara Sheraton Oteli'ndeki bir toplantının ardından Moon Tarikatı, Türkiye'den sanki birdenbire kayboldu. 1997'de CHP lideri Deniz Baykal, Sun Myung Moon'un başında bulunduğu Birleştirme Kilisesi ve bu kiliseye bağlı büyük iş grubunun konuğu olarak Washington'a gitmişti. Baykal'ın Moon toplantısına katılmasının ardından bu tarikatla ilişkili bazı Türklerin isimleri de zaman zaman gündeme gelmişti. Bunlardan biri de Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk idi. 1920 doğumlu Sun Myung Moon İsa'nın kendisine görünerek "Tanrının Krallığı"nı kurmasını teklif ettiğini öne sürüyor. 20 yıl boyunca Allah, Buda ve Musa ile konuştuğunu savunuyor. Moon, 1954'te G.Kore'nin başkenti Seul'de, bütün dinleri birleştirmeyi amaçlayan, uzlaştırmacı "Birleşik Kilise"yi kurdu.

300 MİLYON $ SERVET
Moon tarikatı, 1959'da ABD'ye taşındı ve gelişmesini buradan sürdürdü. Bir holding gibi ticari faaliyetleriyle büyük zenginlik elde eden tarikatın 300 milyon dolar civarında bir serveti olduğu öne sürülüyor. Washington Times gazetesi de bu tarikata ait. Haklarında beyin yıkama yoluyla veya zihin kontrolü teknikleriyle üyelerini etkilediği, liderlerinin lüks içinde yaşarken üyelerinin istismar edildiği, komünizme karşı bir hareket olarak projelendirildiği ve Güney Kore gizli servisiyle ilişki halinde silah ürettikleri gibi iddialar da bulunuyor. Tarikat 3 milyon üyesiyle dikkat çekiyor. Moon tarikatı stadyumlarda yapılan ve adına "kutsama" denilen binlerce çiftin katıldığı toplu evlilik törenleri düzenliyor. Tanrı adına Moon tarafından kıyılan nikahla tarikatın müritleri yeniden doğup günahsız bir şekilde hayatlarını tarikatın kurallarına göre yaşıyor.

40 GÜN GERDEK YASAĞI
Tarikatın bu organizasyonunu Unification isimli Dünya Barışı için Aile Federasyonu ve Birlik örgütü organize ediyor. Çiftler arasında çöpçatanlık işlemini tarikatın lideri Moon yapıyor. Evlenen çiftler, 40 gün cinsel ilişkiye giremiyorlar. 40 günde birbirlerini ruhsal açıdan tanıyan çiftler sonra fiziksel olarak ilişkiye giriyor.