kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kapune

Pirinci tuzlu bol sıcak suda en az iki saat bekletip süzün. Unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Derin bir tencereye sırasıyla soğan, domates, biber, tereyağı, et ve pirinci yayıp, üzerini bir tabak ile kapatın. Üzerine kaynar suyu gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 75 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler 8kişilik
*
1 kg. kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
* 3 su bardağı pirinç
* 250 gr. soğan (piyaz doğranmış)
* 2 adet domates (halka dilimlenmiş)
* 4 adet yeşil sivribiber (ince kıyılmış)
* 100 gr. tereyağı (lokma lokma kesilmiş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 3 su bardağı su (kaynar)