kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Meftune

Sumağı 200 ml. sıcak suda 20 dakika bekletip, süzün. Eti, kalan su, domates salçası, pul kırmızıbiber ve tuz ile beraber 15 dakika pişirin. Etin üzerine sırasıyla patlıcan, biber ve domatesi yayın ve süzdüğünüz sumak suyunu gezdirip, kısık ateşte 45 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz üzerine kıyılmış sarmısak serperek sıcak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
*
1/2 kg. döş (kuzu)
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı sumak
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 60 gr. margarin
* 1/2 kg. patlıcan (kuşbaşı doğranmış)
* 200 gr. yeşil sivribiber (iri doğranmış)
* 4 adet domates (kuşbaşı doğranmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)