kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Sunday Times'ta öyle bir Türkiye yazısı çıktı ki...

Pazar günü The Sunday Times'ta bir yazı çıktı. Anthony Sher adında bir İngiliz gay yazmışSevgilisi ile birlikte ilişkilerinin 20'nci yıllarını kutlamak üzere çok özel bir tatil geçirmek için Türkiye'ye gelmişler. Öyle güzel anlatmış ki ülkemizi, hayran kaldım doğrusu... Bizi bizden daha iyi görmüş, yaşamış ve çok da önemli bir gazetede ülkemizin reklamını yapmış. Hem de nasıl?

Övgülerle bezemiş
"Neden Türkiye iki kişilik bir tatil için en uygun yer?" diye yazıya başlık atmış. Türkiye'nin; kültürel gezilerden hoşlananlar için ayrı, güneş ve denizden hoşlananlar için ayrı bir güzellikte olduğunu belirtmiş. Boğaz'da 'Aija Otel'de kalmanın ayrıcalığından Kalem Adası'nda harika bahçeler ve dört bir yandan çevrilmiş denizin insanı nasıl büyülediğine, Truva'nın güzelliğinden Fethiye'de içemedikleri pahalı Türk şaraplarına kadar her şeyi yazmış. Son olarak ise Datça'daki, Osmanlı'dan kalma, otele çevrilen Mehmet Aliağa Konağı'ndan bahsetmiş. Yazısını da "Kendimizi paşalar gibi hissettik, müthiş bir tatildi" diye bitirmiş.

Avrupa'da ilk 5'te
Bu arada 20 Mayıs'ta da, İngilizler'in ünlü gazetesi Sunday Times'ta bizimle ilgili bir başka haber çıktı. Gazete, çocuklu ailelerin Avrupa'da rahat ve keyifli tatil yapabileceği oteller değerlendirmesinde, Lykia World Village'i, 0-6 yaş çocuğu olan aileler için 'En İyi Beş Otel' arasında gösterdi. Haberde otelin, Ölüdeniz'in yanıbaşında bulunan muhteşem kumsalı, bebeklere uygun olarak hazırlanmış havuzu, güvenli ve temiz çocuk sahili özelliklerine geniş olarak yer verilmiş.