kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'li general: İşbirliği yapıyoruz

Yeni Haber
ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın Harekat Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Perry Wiggins, terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede istihbarat konusunda Türk ordusuyla ve hükümetiyle işbirliği yaptıklarını söyledi.

ABD'nin Irak ve Afganistan'daki operasyonlarıyla ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği Pentagon brifinginde Tuğgeneral Wiggins'e, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın dünkü konuşmasında terör örgütü PKK konusunda müttefik ülkeleri eleştirdiği hatırlatılarak, görüşü soruldu. Wiggins, PKK'nın Irak'ın kuzeyinde kamplar kurduğuna ve Güneydoğu

Anadolu'da terörist faaliyetlere giriştiğine işaret ederek, Türkiye'nin bu konudaki kaygılarını anladıklarını belirtti.

Tuğgeneral Wiggins, ''Terörle mücadelesinde, Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Hem Türk hükümetiyle, hem de özellikle Türk ordusuyla istihbarat kesitinde birlikte çalıştığımız çeşitli fırsatlar var ve buna devam edeceğiz'' dedi.

Türkiye'nin bunu yeterli bulmadığının ifade edilmesi ve ABD'nin bu konudaki çabalarının ne kadar başarıya ulaştığının sorulması üzerine, askeri açıdan Türk ordusuyla çok iyi ilişkileri bulunduğunu anlatan Wiggins, şöyle konuştu:

''Geçmişte onlarla birlikte çalıştık, şimdi de Türkiye ile çalışmayı sürdürüyoruz. Şimdi Irak'taki duruma odaklanmış durumdayız ve savunma bakanımızın da dile getirdiği gibi, KuzeyIrak'taki durumun bozulması şu sırada yararlı olmaz.''

(AA)