kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mercimekli kereviz

Kerevizleri ayıklayıp, kullanana kadar limonlu suda bekletin. Mercimeği haşlayıp, süzün. Küçük bir tavada soğanı az yağ ile soteleyip, mercimek, dereotu (süslemek için ayırın) ve taze soğanı ilave edin. 1-2 kez çevirip, ateşten alın. Kerevizleri bir tencereye dizip limon suyu, kalan yağ, tuz ve şekeri ekleyin. Malzemenin üstünü geçecek kadar su koyup, kerevizler yumuşayıp, yağıyla kalana kadar pişirin. Soğumasını bekleyip, servis tabağına alın. Ortalarına mercimekli harçtan koyup, dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
4 adet kereviz

* 1 adet limonun suyu

* 1 su bardağı yeşil mercimek

* 2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış)

* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)

* 1 sap taze soğan (ince kıyılmış)

* Tuz

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 2 adet kesme şeker