kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Özel hayatı geri plana atıp, işkolikliği seçtim

ÖZLEM AVCI
Son günlerde adı Hande Yener ve Demet Akalın'la giriştiği 'starlık' polemiğiyle gündeme gelen Bengü kendine çok güveniyor: Ortada bir boşluk var ve ben o koltuğa oturacağım. Çünkü albümüm çok sağlam. Emekleme dönemim artık bitti. Koşuyor ve depara kalkıyorum! ..
Müzik dünyasına Kenan Doğulu'nun vokalisti olarak adım atan Bengü, Serdar Ortaç destekli üçüncü albümü 'Taktik' ile adından söz ettiriyor. Kendisini pop müziğin yeni starı ilan eden Bengü, "Albümüme çok güveniyorum. Bu yüzden özel hayatımı ikinci plana atıp, kendimi işime verdim. Artık emeklemiyor, koşuyorum. Hedeflerim çok büyük" dedi. Geçtiğimiz günlerde Hande Yener'le giriştiği söz düellosuyla gündeme gelen Bengü; albümü, özel hayatı ve hedeflerini GÜNAYDIN'a anlattı.

* Konservatuvar mezunu olmadığınız halde müzikte iddialısınız. Kendinizi nasıl geliştirdiniz? 'Doğuştan gelen yetenek' diye klasik bir laf vardır ama gerçek bu. Amerikan Koleji'nde okurken müzikle ilgili çalışmalarım oldu. Daha sonra 1996 yılında 17 yaşındayken Pop Show Şarkı Yarışması'nda ikinci seçildim. Vokalistlik, sonrasında ilk albüm derken bugünlere geldik. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanmıştım ve aileme de bir şeyleri ispat etmek adına konservatuvar okumadım. Şimdi 'İyi ki okumamışım' diye düşünüyorum. Sonuçta böylesi daha iyi oldu. Biraz da kader kısmet meselesi diye düşünüyorum. Sahnede piştim ve ardından albümler geldi.

KİMSE YAN GÖZLE BAKMADI

* Çok küçük yaşta İzmir'den, İstanbul'a gelip, müzik sektörünün içine girdiniz. Bu kurtlar sofrasında nasıl korunabildiniz? Bu camianın içinde şeytan yok; her şey insanın kendinde bitiyor. Ben kendime bir fanus yaratıp, onun içinde yaşamaya çalışıyorum. Ama çok fazla insana güvendiğimi söyleyemem.

* Yani siz şöhretin büyüsüne kendinizi kaptırmadınız... Bu konuda insanların nereden geldikleri çok önemli. Eğitimleri, kültür seviyeleri çok önemli. İnsanlar bir anda şöhret olup, sonra ne yapacaklarını şaşırıyor. Benim için hiçbir zaman tehlike yaratmadı bu camia. Her zaman bana saygı duyuldu, ben de aynı şekilde saygı duydum insanlara. O yüzden kendimi koruyacağım bir durum söz konusu olmadı. 4 yıl vokalistlik yaptım; 17 yaşındaydım ve bir gün biri bana yan gözle bakmadı. Çünkü benim her zaman daha farklı bir duruşum vardı. Benim bir yolum vardı ve o yolda ilerliyordum.

* Çirkin teklifler almadınız yani.. Hayır, almadım.

* Hedefleriniz nelerdir? Hedeflerim sürekli büyüyor. Geçtiğimiz albümde Bengü adını oturtturmak istedim. İlk ve ikinci albüm emekleme dönemiydi. Artık koşmaya başladım. Çünkü bu albümde koşmazsam, ne zaman koşacağım ki... Hatta koşmayı değil depar atmayı düşünüyorum. Bu albümde daha iddialıyım. Bu biraz da yaptığınız işin büyüklüğü ile alakalı. 'Taktik' çok sağlam bir albüm. İnsanların artık vakit geçirip, ekstraya çıkmak için single çıkardığı piyasada böyle güzel isimlerle çalışıp, Serdar Ortaç'la düet yapmak benim için büyük bir şans. Bu durumda şimdi iddialı olmazsam ne zaman olayım? Kesinlikle çok iddialıyım. Ortada bir boşluk var. O koltuğa oturacağım.

AŞKIN DA ZAMANI GELECEKTİR

* Demet Akalın, Ajda Pekkan'ı idol ilan etmiş sonra vazgeçmişti. Sizin müzikte bir idolünüz var mı? Eski isimler çok daha farklı. Onların zamanında bu işe çok fazla cesaret edilemediği için onların isimleri, sesleri tartışılmaz. Nilüfer, Ajda Pekkan ve kraliçemiz Sezen Aksu... Bu isimlerin hepsini örnek almamak mümkün değil. Ama idolüm dediğim birisi yok. Candan Erçetin'in duruşunu, tarzını çok beğeniyorum.

* İş hayatınızdaki mutluluğunuz özel hayatınız için de geçerli mi? Aslında özel hayatım hakkında çok konuşmuyorum. Albüm çalışmaları ve dans yarışması derken, özel hayatımdan uzak kaldım. İşime öyle bir sarıldım ki; doğal olarak özel hayatım kötü gitmeye başladı. Herkesin işi başından aşmış. Şu anda Ahmet Baran Çetin'le uzaktan görüşüyoruz. İlişkimiz 5 seneyi geçti ama şu sıralar aramızda bir kırgınlık var. O kendi işinde ben kendi işimde koşturunca, arada bir soğukluk oldu. İş hayatımı ön plana çıkartıp, özel hayatımı geri plana attım. Ve böyle yaptığım için de çok mutluyum. Hayatımın hiçbir evresinde işime bu kadar önem vermemiştim. İşkolik oldum resmen.

* "İş hayatımı ön plana çıkardım" dediniz. Bu durum sizi mutsuz edebilir mi? Zannetmiyorum. Daha çok gencim. Gençken insan ön planda işini tutmalı diye düşünüyorum. Bu enerji varken, bunu harcaman gerekir. Sonrasında zaten aşkın da zamanı gelecek.

* Son fotoğraflarınızda bikinili pozlar vermişsiniz. 'Lolita'lıktan seksi kadın imajına mı geçiş yaptınız? Dünyaca ünlü yıldızlar farklı işler yapıyorlar. Türkiye'de gençler ve müzikseverler, daha modern görüntüler görmek istiyor. Ben de böyle hissettim ve öyle yaptım. Görüntülerde aşırı bir seksapel yok, her şey dozunda ve olması gerektiği şekilde. Görüntümdeki değişiklik tamamen hissettiklerimle ilgili.