kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hatırla Sevgili'nin bestecisi İSKİ'de demirbaş memuru!

NURDENİZ KUTSEL Haber Merkezi
Geçen hafta, sezon finaliyle tatile giren 'Hatırla Sevgili' dizisinin dillerden düşmeyen melodileri, İSKİ'de demirbaş memuru olan Hüseyin Yıldız'a ait..
atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Hatırla Sevgili'nin sevilen melodilerinin bestecisi ortaya çıktı. Hüseyin Yıldız, İSKİ'de 20 yıldır demirbaş memuru olarak çalışıyor. İlk gençlik yıllarında bağlama kurslarında müzikle tanışan, 1985 yılında Kadıköy Belediye Konservatuvarı'nı kazanan Yıldız, askerliğin ardından devlet memuru olarak göreve başlayınca müziğe ara vermiş. Müzikten 20 yıl uzak kalan ve devlet memuru olarak İSKİ'de görev yapan Yıldız, ilginç bir tesadüfle müziğe dönmüş. Eski dostu müzisyen Kemal Sahir Gürel, bir gün Yıldız'ın 85'te bestelediği bir melodiyi İstiklal Caddesi'nde duyunca dostunu bulur. Gürel'in teklifiyle Yıldız dizi müzikleri yapmaya başlar.

GECE BESTE YAPIYOR
Gürel'in müzikleri üzerinde çalıştığı 'Hatırla Sevgili' dizisi için Yıldız'ın 85'te yaptığı eski melodisini kullanan ikili, şimdilerde de yeni dizi müzikleri yapmaya devam ediyor. İSKİ'deki memurluğuna devam eden 46 yaşındaki Hüseyin Yıldız, müzikleri akşamları yapıyor. Biriktirdiği yıllık izinlerini kullanarak, bir yandan müzisyenliği diğer yandan memuriyetini yürütmeye çalışan Yıldız, yaklaşık 20 gün sonra emekli olacağını söylüyor ve ekliyor: "En büyük hayalim eşimle beş yıldızlı bir otelde tatil yapmak, sonra da bestelerime geri dönmek."
Haberin fotoğrafları