kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Drakula'nın Şatosu satışa çıktı!

Yeni Haber
New York'lu mimar Dominic Hapsburg, Transilvanya'da bulunan ve kendisine annesinden miras kalan Drakula Şatosunu satışa çıkardığını açıkladı. ..
Ortaçağlardan kalma, Romanya'nın Brasov yamaçlarının ucunda yer alan Bran Şatosu, aynı zamanda Kont Drakula olarak da bilinen Prens Vlad (Kazıklı Voyvoda) ile olan bağlantısı sebebi ile turistlerin en çok gezdikleri yerlerin başında geliyordu.

1897'de Bram Stoker tarafından 'Drakula' isimli romanla da anlatılan Kazıklı Voyvoda, efsaneye göre ismini düşmanlarını kazığa oturtarak öldürmesinden alıyor.

Gene efsaneye göre 1400'lü yıllarda Bran Şatosunda bir gece geçirdiğine inanılıyor.

Habsburg ailesi şatoyu satılığa çıkardıklarını Pazartesi günü resmen açıkladı. Şatonun satış fiyatının henüz belirlenmediği belirtildi.

14. yüzyılda Avrupa'yı yavaş yavaş ele geçiren Osmanlı İmparatorluğu ordularından korunmak amacı ile inşa edilen Bran Şatosu, 1920'lerin başından 1948'de komünist rejim yıkılana kadar Romanya Kraliyet ailesi üyelerinin evi olmuştu.


1980'lerde yapılan restorasyonun ardından 'Drakula'nın Şatosu' olarak Romanya'nın en ünlü turist merkezi haline gelen şato, 2006 yılında kraliyet ailesi üyelerinden Prenses Ileana'nın oğlu New York'lu mimar Dominic Hapsburg'a geri verilmişti. Dominic Hapsburg şatonun 2009'a kadar müze olarak kalacağı sözünü vermişti.

69 yaşındaki Hapsburg'un şatoyu geçtiğimiz yıl 80 milyon dolar karşılığında Romanya Hükümeti'ne satmayı teklif ettiği fakat bu teklifin kabul edilmediği bildirildi.

Hapsburg dün şatosunu 'doğru kişiye doğru fiyattan satmak istediğini ' açıklayarak satış sürecini başlatmış oldu.

Emlak piyasaları şatonun 135 milyon dolar civarı bir değeri olduğu görüşünde. İçinde uçan gerçek yarasaları ve korkutucu görünümüyle birçok Hollywood filmine de ev sahipliği yapan şatonun yılda 450 bin ziyaretçisi var.

SABAH INTERNET