kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'nin müttefikleri ABD'ye karşı

Yeni Haber
Pew Küresel Kamuoyu yoklamasında 47 ülkenin 33'ünün ABD hakkında olumsuz görüş bildirmesi, Amerikan basınında Devlet Başkanı George Bush'un sorgulanmasına neden oldu. Pew anketinde ABD'nin imajının en kötü olduğu ülkelerin başını Türkiye çekiyor. ..
New York Times gazetesinin başyazısında, Pew araştırmasının sonuçları "Eyvah dedirten ancak iç karartıcı şekilde alışılmış" şeklinde değerlendirildi. Başyazıda, ABD Başkanı George Bush ve onun saptırılmış Irak savaşının ABD'yi dünyanın gözünden ciddi biçimde düşürdüğü vurgulandı.

Pew anketinden çıkan tek olumlu sonucun, Amerikan halkının imajının, ABD ülke imajından daha yüksek çıkması olduğu belirtilen başyazıda bu sonucun, hükümet değişikliği ile dünyanın ABD'ye karşı tutumunu olumlu bir hale getirebilmenin mümkün olduğu anlamına geldiği ifade edildi.

EN BAŞ SIRALARDA MÜTTEFİKLER VAR

Uluslararası kamuoyu araştırmasının 47 ülkede yapıldığı belirtilen başyazıda, bu ülkelerden 33'ünün ABD'nin imajı hakkında olumsuz görüş bildirmesine dikkat çekildi. Başyazıda, ABD'ye karşı en olumsuz görüş bildiren üç ülke olan Türkiye, Fransa ve Pakistan'ın ABD'nin müttefikleri olduğunun da altı çizildi.

ABD Başkanı George Bush'un, kendilerinden başka kimseyi dinlememesiyle ünlü olduğu ifade edilen başyazıda, ancak şimdi dünyanın geri kalanını dinlemeleri gerektiği çünkü söz konusu olanın sadece kendi itibarları değil ABD'nin itibarı olduğu vurgulandı.