kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Talabani: CHP üyelikten atılacak

Yeni Haber
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, "Sosyalist Enternasyonal, CHP'yi üyelikten atacak" iddiasında bulundu. Talabani, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için "Deniz Baykal'ın konuşması çok sertti. Avrupalıların, Baykal'ın konuşmalarını hakkındaki görüşleri olumlu değildi. Sosyalist Enternasyonal'in bir çok önemli üyesi, CHP'nin üyelikten atılmasını istedi" dedi.

Talabani'nin lider olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Politbürosu'nun olağan toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısındaki tutumunu değerlendirirken birçok önemli üyenin CHP'nin üyelikten çıkarılmasını istediğini öne sürdü.

KYB internet sitesinin, "Talabani: Sosyalist Enternasyonal, CHP'yi üyelikten atacak" başlığı ile yayınladığı habere göre, Talabani, şöyle konuştu:

"Bu toplantıda, Sosyal Demokrat bir parti olarak sorunların barışçıl, siyasi ve diyalogla çözüme kavuşturulması gerektiğini savunduk. Avrupalı liderler, bu görüşlerimizi sıcak karşıladı. Fakat, Deniz Baykal'ın konuşması çok sertti. Avrupalıların, Baykal'ın konuşmalarını hakkındaki görüşleri olumlu değildi. Sosyalist Enternasyonal'in bir çok önemli üyesi, CHP'nin üyelikten atılmasını istedi."

(ANKA)