kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yemen'de turistlere bombalı saldırı: 8 ölü

Yeni Haber
Yemen'in kuzeydoğusundaki Mareb bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda, çoğu turist 8 kişi öldü, 7 kişi yaralandı...
Mareb polisi, saldırının bölgedeki tarihi bir tapınakta düzenlendiğini, ölenlerden 6'sının turist, muhtemelen İspanyol olduklarını açıkladı. Yetkililer, saldırının bomba yüklü araçla düzenlendiğini söylerken, görgü tanıkları, bir aracın patlamadan önce tapınağa açılan kapıya hızla ilerlediğini belirttiler.

Diğer taraftan bölge yetkilileri, saldırının bir terör eylemi olduğunu ve arkasında El Kaide'nin olabileceğini söylediler.

Dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Yemen'in Mareb bölgesindeki bombalı saldırıda ölen İspanyolların sayısının 7 olduğunu, 5 İspanyol'un da yaralandığı söyledi.

Turistik bir gezi için Yemen'de bulunan 12 kişilik İspanyol grubun iki araçla ülkenin kuzeyindeki tarihi bir tapınağa doğru giderken, yol üzerinde içi bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu saldırıya uğradığı bilgisini veren Moratinos, yaralıların Yemen'in başkenti Sana'daki bir hastaneye kaldırıldığını, ölenlerin kimlik tespitlerinin henüz yapılmadığını söyledi.

Verilen bilgilerde, bir İspanyol uçağının hemen Yemen'e gideceği, ölü ve yaralıları bir an önce İspanya'ya getireceği bildirildi.

BM GENEL SEKRETERİ BAN, SALDIRIYI KINADI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de dün düzenlenen ve dokuz kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

BM Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın saldırıda hayatını kaybeden 7 İspanyol ve 2 Yemenlinin aileleri ve ülkelerine başsağlığı dilediği belirtildi.

Açıklamada, Ban'ın terör saldırısını şiddetle kınadığı ve hiçbir davanın sivillere karşı şiddet kullanımını haklı gösteremeyeceğini vurguladığı da kaydedildi.