kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doktorlar mercek altında

Yeni Haber
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığının, ilde muayenehanesi bulunan 1800 doktora yönelik vergi denetimi başlatacağı bildirildi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Yılmaz Çakan, muayenehane işleten doktorların gelir beyanına ilişkin, kamuoyunda rahatsızlık olduğunu belirtti.

Doktorların gelir beyanında 2006'ya göre 2007'de matrahın yükseldiğini, ancak istenilen düzeye gelmediğini ifade eden Çakan, ''Bir doktor, çalıştığı kurumdaki döner sermayeden feragat ederek muayenehane açıyor.

Muayenehane açan doktor, döner sermayeden faydalanamıyor. İzmir'deki hastanelerle görüşme halindeyiz. Bir doktorun döner sermayeden daha fazla kazanacağını düşünerek, muayenehane açacağı düşüncesinden hareket ediyoruz. Eğer beyan ettikleri gelir, hastanenin döner sermayesinden az ise kendilerini bir kahvemizi içmeye davet edeceğiz'' dedi.

Yılmaz Çakan, doktorlara yönelik vergi denetimini yapmak üzere 100 kişilik bir ekip kurduklarını, çalışmayı her an başlatabilecek durumda olduklarını kaydederek, gerekli olması durumunda vergi denetmenlerinin doktor muayenehanesine giderek, denetim yapabileceğini söyledi.

''KREDİ KARTLARINDAN ARABA MARKALARINA''

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, İzmir'deki doktorların kredi kartı harcamasından kullandığı arabanın markası, modeline kadar pek çok bilgiye sahip olduklarını belirten Yılmaz Çakan, denetimler sırasında söz konusu bilgilerden yararlanarak, karşılaştırma yapacaklarını söyledi.

Muayenehane işleten bazı doktorların indirim karşılığında hastasına fatura vermediğini duyduklarını belirten Yılmaz Çakan, kazandığından düşük gelir beyan eden doktorlardan vergi, ceza ve faiz ücretinin tahsil edileceğini kaydetti.

Doktorlara yönelik yoğun vergi denetiminin Türkiye çapında da yürütülecek bir çalışma olduğunu belirten Yılmaz Çakan, vatandaşları duyarlı olmaya ve her alanda yapılan vergi kaçaklarını 189 Alo Maliye hattına bildirmeye çağırdı.

Danışma amacıyla da servisi arayan vatandaşlara anında cevap verildiğini kaydeden Yılmaz Çakan, servise gelen tüm ihbar ve şikayetlerin 7 gün 24 saat esasına göre manyetik ortamda kayıtlara alındığını ve denetiminin yapıldığını söyledi.

(AA)