kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakırköy bombacıları eylem hazırlığından yakalandılar

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bombalı eylem hazırlığı içerisinde bulundukları öne sürülen 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte terör örgütü PKK'ya yönelik
sürdürülen istihbari çalışmalar sonucu, bombalı eylem yapmak için örgütün dağ kadrosundan İstanbul'a gönderilen kişilerin yakalanmalarına yönelik operasyonlar düzenlendi.

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı ile Küçükçekmece'de belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, sansasyonel eylem
yapmak üzere İstanbul'a gönderildiği ileri sürülen Beyaz Y. ile bu kişiye yardım ve yataklık yataklık yaptıkları iddia edilen Mehmet Ali D. ve Serdar Ö. gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 4 kilo 800 gram plastik patlayıcı, 17 elektrikli fünye, 1 boru tipi bomba dış kabı, 5 düzenekli cep telefonu, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ve çok miktarda örgütsel içerikli doküman ele geçirildi.

Bakırköy Ebu Ziya Caddesi girişindeki bir bankın altına konulan bombanın 10 Haziran 2007 tarihinde patlaması sonucu 17 kişinin yaralanması olayına karıştıkları ve İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı içerisinde bulundukları ileri sürülen 1'i kadın 3 kişi adliyeye gönderildi.


Bakırköy'de 17 kişinin yaralanmasına sebep olan patlayacı maddeyi bıraktığı öne sürülen Beyaz Y. isimli kadın ile bombanın bırakılmasına yardımcı olan 2 kişi gözatına alındı. Emniyette sorgulanan biri kadın 3 teröristin yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

10 Haziran 2007 tarhinde 17 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırının failleri, MOBESE kameraları tarafından tespit edildikten sonra devam eden çalışmaların ardından yeni eylem hazırlığında iken yakalandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda bombayı Bakırköy'e bıraktığı öğrenilen kadın terörist Beyaz Y., Büyük İstanbul Otogarı'nda yakalandı.

Beyaz Y.'ye bombayı bırakması sırasında yardımcı olan 2 kişi de Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde yapılan operasyonla gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda; 4 kilo 800 gram plastik patlayıcı ve fünyeler ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

CHA