kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Madımak unutulmadı Sivas ışığı sönmeyecek'

Erhan DOĞAN-MERKEZ
Sivas'ta 1993 yılında Madımak Oteli'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden 35 kişi için dün İstanbul ile Berlin'de yürüyüş ve anma törenleri düzenlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Madımak unutulmadı Sivas ışığı sönmeyecek'
Sivas olaylarının 14. yıldönümü dolayısıyla Kadıköy'de bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Halk ozanı Nesimi Çimen'in mezarı başında yapılan anmada Sivas katliamı kınandı. Karacaahmet Sultan Cem ve Kültürevi yanında toplanan, Pir Sultan Abdal Derneği'nin yanı sıra Alevi Bektaşi Federasyonu, 78'liler Girişimi, Halk Evleri, Divriği Kültür Derneği 'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 sivil toplum kuruluşunun katıldığı anmaya, Sivas, Erzincan ve Tokat gibi illerden kültür dernekleri de destek verdi.

NESİMİ ÇİMEN'E SAYGI
"Sivas Işığı Sönmeyecek'' yazılı önlükler giyen ve Sivas olaylarında ölenlerin resimlerini taşıyan grup, buradan Karacaahmet Mezarlığı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında slogan atan grup, Nesimi Çimen'in mezarı başında Madımak Oteli'nde ölenler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra mezarlık kapısına giden kalabalık, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Divriği Kültür Derneği İkinci Başkanı Mehpare Çolak, Sivas olaylarını hiç kimsenin unutmadığını ifade ederek, "14 yıl önce Sivas'ta gerici, şeriatçı ve faşist bir katliam yapıldı'' dedi. Anma nedeniyle mezarlık ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.