kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YÜZLERİNİ MASKEYLE KAPATTILAR... Yüzleri maskeyle örtülü bir şekilde basın önünde itirafta bulunan PKK'lılar "Devlet güven verirse yüzlerce kişi dağdan iner" dedi.

PKK'lılar: Kandil'e ABD silah taşıdı

Kandil'in operasyon korkusuyla boşaltıldığını anlatan PKK itirafçısı "Kampa ABD zırhlısıyla silah getirildiğini gördüm" dedi..
Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı, "Modern silahlar ABD, mayınlar da Kuzey Irak tarafından getiriliyor" dedi. Yüzleri maskeli ve kimliklerini açıklamayan biri kadın 4 PKK'lı, Silopi Verimli Karakolu'nda basın mensuplarına dile getirdikleri itiraflarında dağdakilerin devletin güvenini beklediklerini belirterek "Yüzlerce kişi dağdan iner. Yaşam koşuları çok zor. Dağ koşullarında bazen yemek bulamayabilirsin. Her zaman savaşla karşı karşıyasın" dedi.

YABANCILAR GELİYORDU
Örgüte mayınların çoğunun K. Irak'tan geldiğini kaydeden terörist, "Son zamanlarda K. Irak'a operasyon düzenleneceği iddialarıyla örgüt içinde bir korku yaşandı. Bütün kamplar boşaltıldı. Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesini faydalı buluyorum" diye konuştu. Diğer terörist ise, Kandil Dağı kampına bir sefer ABD zırhlı aracının silah getirdiğine şahit olduğunu anlatarak "Çok sayıda yabancı kampa gelip gidiyordu. Kim olduklarını bilmiyorum. Konuşmalardan genelde en az 4-5 kişi olduklarını anlıyorduk" dedi. Öte yandan terörle mücadele kapsamında ocak 2007'den bu yana 116 terörist ölü ele geçirildi. 89 terörist sağ olarak ele geçirilirken, 54 terörist kendiliğinden teslim oldu. Bu yılın ocak ayında 18, şubat ayında 8, operasyonların yoğunlaştığı mart ayında 28, nisan ayında 78, mayıs ayında 62, haziranda ise 65 olmak üzere toplam 259 terörist etkisiz hale getirildi.