kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

iPhone'lar 500 dolar üzerinde olacak

22.06.2007
Dünyanın merakla beklediği iPhone cep telefonlarının fiyatı nihayet açıklandı.

iPhone'un modeline göre değişen fiyatları 499 dan başlayıp 599 dolara kadar çıkıyor. Apple firmasının 29 Haziran'da piyasaya vereceğini açıkladığı iPhone cep telefonlarından ayrıca YouTube videolarının izlenebileceğini duyurdu. Bilindiği üzere Google'ın sahibi olduğu YouTube, kullanıcıların içerik yükleyerek oluşturduğu internetteki en popüler video paylaşım sitelerinden biri.

iPhone'a, You Tube videoları Wi-Fi ya da EDGE bağlantıları sayesinde yüklenebilecek. YouTube firması, cep telefonlarında videoların daha kaliteli izlenebilmesini sağlamak amacıyla H.264 format kullanacak. iPhone, bu formatı çalıştırabilen ilk cep telefonu olma özelliğine de sahip olacak.

Piyasaya verileceği tarihten itibaren Apple cep telefonlarında izlenmek üzere You Tube'da 10 bin video uygun formata dönüştürülecek. YouTube yetkilileri her hafta yeni videoları H.264 formatına taşımaya devam ederken, sene sonuna kadar tüm videoların iPhone'dan izlenebilir hale geleceğini de duyurdu.

Apple firması aynı zamanda söz verilen yeni Apple TV yazılımının da indirilmeye hazır hale getirildiğini duyurdu. Bu program sayesinde Apple TV'lerden YouTube izlenebilecek. YouTube kullanıcıları ise, Apple TV'den video hesaplarına ulaşabilecekler.

Apple iPhone piyasaya verilmesine çok az bir zaman kaldığı halde büyük bir merakla bekleniyor. M:Metrics yaptığı araştırmalar sonucu Amerika'da ki telefon kullanıcılarının yaklaşık yüzde 14'ünün yani 19 milyon insanın iPhone satın almak için çok istekli olduğunu ortaya çıkardı. Apple firmasının 18 ayda 10 milyon iPhone cep telefonu satmayı hedefliyor. iPhone'ndan ancak Amerika'da AT&T telefon servisi kullanıcıları faydalanabilecek.