kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Piliçli tartölet

Etleri ufak ufak doğrayın. Isıtılmış zeytinyağında soğanları 2-3 dakika soteleyin. Etleri katıp, 5 dakika daha karıştırarak soteleyin. Mısır unu, karabiber ve muskatı katıp harmanlayın. Soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için un, tereyağı ve zeytinyağını karışım ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu katın. Sert bir hamur olana kadar karıştırın. 3-4 dakika daha yoğurun. 1/3'ünü strece sarıp derin dondurucuya koyun. Kalan hamuru 6 eşit parçaya bölün, her bir parçayı 14 cm. çapında açın. Yağlanmış 11 cm. çapında porsiyonluk tart kalıplarına yerleştirin. Harcı tartlara paylaştırın. Derin dondurucudaki hamuru harcın üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik
*
250 gr. piliç ızgara tava kuşbaşı

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan

* 2 çorba kaşığı mısır unu

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* 1 çay kaşığı muskat

Hamuru:
*
4 su bardağından 2 parmak az un

* 90 gr. tereyağı

* 50 ml. zeytinyağı

* 90 ml. soğuk su