kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İncir sefası

İrmik, şeker, badem, tarçın, kakule ve tereyağını iri kırıklı bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Yumurtayı katıp, karışım toplanana kadar karıştırın. Karışımdan 2'şer çorba kaşığı alıp yuvarlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 10 cm. çapında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Şekeri tavaya koyup, kısık ateşte 2 dakika ısıtın, kaynar su katıp, şeker eriyene kadar karıştırın. Ateşi yükseltip, incirleri kesik tarafları altta olacak şeklide katın. Hazırladığınız kıtırları servis tabaklarına alıp, her birinin üzerine 3'er adet incir yerleştirin. Koyu krema ve incirleri ısıttığınız şuruptan gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER 10 adet
*
200 gr. esmer şeker

* 15 adet incir

* 250 ml. krema

İrmikli kıtır:
*
250 gr. ince irmik

* 110 gr. tozşeker

* 100 gr. toz badem

* 1/2 tatlı kaşığı tarçın

* 1/2 tatlı kaşığı kakule

* 150 gr. tereyağı

* 1 adet yumurta