kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Semazen Murat Kanberi, nikah kıyıldıktan sonra sema döndü.

Şarap fabrikasında 'semazenli' düğün!

Yakup ÖNAL-MERKEZ
Güler Sabancı'nın Şarköy'deki şarap fabrikası, iki gün süren bir düğün törenine evsahipliği yaptı. Aslıhan Danışman ile ABD'li Adam Madoian, köy düğünüyle evlendi..
Akbank'ın Londra'daki ilk temsilcisi Tarhan Danışman'ın kızı Aslıhan Danışman ile ABD'li Adam Madoian; Güler Sabancı'nın Şarköy'deki şarap fabrikasında, iki gün süren köy düğünüyle dünyaevine girdi. Güler Sabancı'nın annesi Yüksel Sabancı ve kızkardeşi Nur Sabancı'nın da katıldığı düğün, Türk geleneklerine göre; davullu zurnalı yapıldı. Galata Mevlevihanesi'nden gelen semazen ise; nikah kıyıldıktan sonra sema dönerek, Mevlana'nın barış ve hoşgörü felsefesini anlattı.

KINA GECESİ YAPILDI
Aslıhan Danışman'la Adam Madoian'ın evlilik seramonisi; 29 Haziran'daki kına gecesi ile başladı. Damadın eline de kına yakıldığı eğlencede; oyun havaları eşliğinde bol bol göbek atıldı. Falcılar, konukların falına baktı. Kına gecesinde konuklara Tekirdağ köftesi ile geleneksel Türk yemekleri ikram edildi. Güler Sabancı'nın iş yoğunluğu nedeniyle katılamadığı düğün töreninde de çok sayıda yerli ve yabancı konuk ağırlandı. Davullu zurnalı bir düğünle evlenen genç çift, balayı için Bangkok'a gitti.
Haberin fotoğrafları