kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Silikon Vadisi'nden haberler

22.06.2007
Pazartesi günü Amerikan 6. Temyiz Mahkemesi'nde görülen dava sonucu elektronik postaların tıpkı telefon konuşmaları gibi kişisel olduğu ve aynı koruma haklarına sahip olduğu kararı verildi.

Mahkeme kararına kadar Google, Yahoo, Microsoft gibi elektronik posta sağlayıcılarından resmi izin almadan e-mail içerikleri istenebiliyordu. Yeni alınan bu mahkeme kararı ile bundan böyle elektronik postalar da normal posta ya da telefon görüşmeleri gibi özel kabul edilecek.

Hatırlanacağı üzere erkeklere özel ilaç üreten Enzyte firmasının kurucusu ve CEO'su olan Steven Warshak, federal hükümeti e-maillerini soruşturduğu gerekçesi ile mahkemeye vermişti. FBI, Federal Alışveriş Komisyonu ve U.S. Posta Müfettişleri ise Warshak'ı ürünleri hakkında tüketicilere yanlış bilgi verdiğini ve iptali zor aylık üyelik sattığını iddia ediyorlardı.

Bu amaçla devlet yetkilileri Warshak'ın elektronik postalarını mahkeme kararı olmadan araştırmıştı. Bu durum karşısında Steven Warshak, özel hayatın gizliliği hakkını ele alan, ABD Anayasasının dördüncü düzenlemesine (Fourth Amendment of the US) karşı gelindiğini iddia ederek dava açmıştı.

YAHOO, SPOR MEDYA SİTESİ RIVALS.COM'U SATIN ALDI

Merkezi Sunnyvale, California'da bulunan internet firması Yahoo, lise ve üniversite okul takımları taraftarlarının internet sitesi olarak bilinen Rivals.com'ı satın aldı. Antlaşmanın ayrıntıları ile ilgili bilgi verilmedi.

Rivals.com'ın 180 binden fazla abonesi olduğu tahmin ediliyor. Yahoo Sports altında ayrı bir birim olarak internetteki hayatına devam edecek olan Rivals.com adresini ayda 2,29 milyon kişi ziyaret ediyor. Yahoo'nun spor bölümünün aylık ziyaretçisi ise 15,1 milyon kişi.

1996 yılında kurulan spor sitesinin 8 yatırımcısı bulunuyordu. Aylık abonelik ücreti 10 dolar ve yıllık 100 dolardan az olan Rivals.com firma çalışanları Yahoo'da iş hayatlarına devam etmesi bekleniyor.

En büyük internet şirketlerinden biri olan Yahoo'da, hafta başında CEO değişikliği yaşanmış ve son 6 yıldır görevde bulunan Terry Semel yerine kuruculardan Jerry Yang gelmişti.

ABD BAŞKAN ADAYLARI İÇİNDE HİLLARY CLİNTON YOUTUBE'DA BİRİNCİ

İnternet medya ve pazar araştırma firması Nielsen/NetRatings, YouTube'de yayınlanan başkanlık videoları ile ilgili araştırma sonuçlarını açıkladı.

Cumhuriyetçi adayların videoları Mart ayında sadece yüzde 10.4 oranında izlenirken bu rakam Nisan ayında yüzde 30,9'a yükseldi. Demokratlar ise yüzde 88.9'luk izlenme oranlarını bir sonraki ay içinde yüzde 69'a düşürdüler.

Başkan adayları arasında videoları en çok izlenen kişi ise Hillary Clinton oldu. Demokrat aday Clinton, Mart ayında toplamda yüzde 77 gibi çok yüksek bir oranda izlenirken, Nisan ayında bu rakamın yüzde 23'e gerilediği saptandı.

Nisan ayının rakamlarına rağmen Clinton halen en çok izlenen başkan adayı durumda. Hillary Clinton'dan sonra videoları en çok istek alan aday ise yüzde 20 ile Barack Obama. Diğer adayların Nisan ayı izlenme oranları ise sırasıyla şöyle;

John Edwards (D) yüzde 16,1
John McCain (C) yüzde 14,9
Bill Richardson (D) yüzde 7,7
Joe Biden (D) yüzde 6,6
Mitt Romney (C) yüzde 6,2
Rudy Giuliani (C) yüzde 1,9

Araştırma firması, You Tube başkan adayları videolarının Mart ayında 377 bin, Nisan ayında ise 1,5 milyon kişi tarafından izlendiğini duyurdu. Öte yandan Nielsen/NetRatings, Mayıs ayı Amerika arama motoru sağlayıcıları istatistiklerini de açıkladı.

Buna göre, Google arama motoru toplam pazarın yüzde 56,3'ünü elinde tutarken, en yakın rakibi Yahoo yüzde 21.5'de kaldı. MSN/Windows Live Search ise yüzde 8.4 ile üçüncü büyük arama motoru olmayı başardı.