kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Barış Akarsu

Doktor: Karşılaştığım en ağır vakalardan biri

Torba'da 28'inci yaşgününü kutlamaya giderken kamyonla çarpışan Barış Akarsu'nun durumu ciddiyetini koruyor. Akarsu'nun duran kalbinin kalp masajıyla çalıştırıldığını söyleyen Op. Dr. Abdullah Servet, "Solunum cihazına bağlı olarak tutuluyor. Yaşaması mucize olur" dedi..
Atv'de yayınlanan Akademi Türkiye Yarışması'nda birinci olarak şöhreti yakalayan ve "Yalancı Yarim" dizisinde başrol oynayan Barış Akarsu, dizi çekimleri nedeniyle 1.5 aydır Bodrum'da bulunuyordu. Dizi ekibi önceki gün sanatçıya kaldıkları 5 yıldızlı Kervansaray Oteli'nde doğum günü partiesi hazırlamıştı. Sanatçının eski sevgilisi Zeynep Koçak (24) ve onun arkadaşı Nalan Kahraman da (37) doğum gününe katılmak üzere önceki gün öğleden sonra uçakla İstanbul'dan Bodrum'a geldi. İki genç kızı Göltürkbükü'ne yemeğe götüren Akarsu, 22.00'de 28'inci doğum günü partisine gitmek üzere İnternet Star Yarışması'nın koordinatörlüğünü yapan söz yazarı Metin Sözüçetin'in otomobili ile yola çıktı.

30 METRE SÜRÜKLEDİ
Bodrum'a 5 kilometre mesafedeki sinyalizasyon sistemi bulunmayan Torba Kavşağı'na gelindiğinde hızını kesmeden kontrolsüz olarak ana yola çıkan otomobil, İzmir'den Bodrum'a giden Halil İbrahim Çetin'in (38) kullandığı meşrubat yüklü kamyonun altına girdi. Sol tarafından çarptığı otomobili altına alan kamyon yaklaşık 30 metre sürükledi. Hurdaya dönen otomobilde bulunanlardan Nalan Kahraman olay yerinde, Zeynep Koçak ise hastanede öldü. Ağır yaralı olarak Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Akarsu'nun, durmuş olan kalbi masajla yeniden çalıştırıldı. Hastanede solunum cihazına bağlı olarak yaşam savaşı veren sanatçının durumu ile ilgili bilgi veren Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdullah Servet, Akarsu'nun hastaneye getirildiğinde kalbinin durduğunu ancak yapılan kalp masajıyla yeniden yaşama döndürüldüğünü söyledi. Kafatasında, yüzünde, kaburgalarında, kalçasında ve bacaklarında çok sayıda kırık olduğunu ve kaza sırasında kalbinde de ezik oluştuğunu belirten, Dr. Servet, şu açıklamayı yaptı: "Hayati tehlikeyi atlatamadı. Karşılaştığımız en ağır vakalardan biri. Yapılabilecek her şeyi yaptık. Durumu çok ağır ve yaşaması mucizelere bağlı."

'FREN BİLE YAPAMADIM'
Jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon şoförü Halil İbrahim Çetin, "Otomobil aniden kavşağa girdi. Fren yapmaya, direksiyonu kırıp yönümü değiştirme fırsatım bile olmadı" dedi. Çetin sevk edildiği mahkeme tarafından 'birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan' tutuklandı. Dizi Bodrum'da çekildiği için Kervansaray Otel'de kalan Akarsu, tatil yapıp, çekimlere katılıyordu. Dizide sevgilisi Naz'ı canlandıran Merve Sevi de, hastanede gözyaşlarına boğuldu.
Haberin fotoğrafları