kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eşinden ayrılan Frances Govarnale, soluğu Türkiye’de aldı. Maddi zorluk çektiklerini belirten âşıklar, "Güçlüklere rağmen bu aşkı sonuna dek yaşatacağız" dedi.

55 yaşındaki Bursalı kaynakçı Mississippi'li aşkını MSN'den buldu

İsmet ACAR
Deniz Akış'ın chat'te tanıştığı Mississippi'li Frances Govarnale ile sanal ortamdaki arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü..
Deniz Akış, yıllarca Almanya'da çalışmış ve ardından da yaklaşık 20 yıl önce Türkiye'ye dönmüştü. Bir çocuk babası Akış, daha sonra çalışmak üzere Güney Afrika'ya gitti. Oradan da 4 yıl önce Türkiye'ye dönen Akış, Bursa'da asıl mesleği olan kaynakçılık alanında çeşitli işyerlerinde çalıştı.

TÜRKİYE'YE GELDİ
Deniz Akış, bu sürede geçimsizlik yaşadığı eşinden de ayrıldı. Akış, üç yıl önce internette chat yaparken, Amerika'nın Mississippi eyaletinde oturan ve eşinden boşanmak üzere olan 55 yaşındaki iki çocuk annesi Frances Govarnale ile tanıştı. Akış ile Govarnale'nin arkadaşlığı, Akış'ın İngilizce bilmesi sayesinde kısa sürede gelişti. Hemen her gün saatlerce bir internet programı olan MSN'de chat yapan Akış ile Govarnale'nin bu arkadaşlığı üç yılda aşka dönüştü. Akış ile tanışmadan önce eşinden boşanmak için dava açan Frances Govarnale, yüz yüze hiç gelmediği fotoğraflarından tanıdığı Deniz Akış'a, Deniz Akış da Govarnale'ye büyük bir aşkla bağlandı. Bu sohbetlerin birinde Frances Govarnale ile Deniz Akış evlenme kararı aldı. Ardından da üç hafta önce Frances Govarnale boşanma işlemleri biter bitmez uçağa atlayıp, soluğu Türkiye'de aldı. Frances Govarnale'yi İstanbul'da havalimanında karşılayan Akış, aşkını elinden tuttuğu gibi Bursa'ya, evine getirdi. İkili vermiş oldukları evlilik kararını hayata geçirmek için hemen kolları sıvadı. Konsolosluğa gidildi ve gerekli evraklar tamamlandı. Akış ile Govarnale, şimdi hayatlarını birleştirmek için gün saymaya başladı.

'KITALARA SIĞMADI'

Birlikte oldukları üç hafta süre içinde birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve aşklarının daha da büyüdüğünü söyleyen aşıklar, "Bu kadar iyi anlaşacağımızı biz bile tahmin etmiyorduk. Şu anda hiçbir problemimiz yok. Evraklarımız bitti ve birkaç gün içinde evleniyoruz. Bu bizim için ikinci ama yeni bir başlangıç. Ömrünüzün sonuna kadar birbirimizi terk edebileceğimizi sanmıyoruz. Aşkımız kıtaları bile aştı" dediler.