kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Felakete 30 kala

İngiltere'nin başkentinde bir gece kulübünün dağıldığı saatte yapılacak eylemi, bomba yüklü iki araçtan sızan koku açığa çıkardı. Patlama olsaydı 800 metre çapındaki yer alev topuna dönecekti..
El Kaide kabusu Avrupa'ya geri döndü. Tüp, benzin ve büyük çivilerle yüklenen iki otomobille yapılacak çifte saldırı, şans eseri önlendi. Başkent Londra'daki ünlü bir gece kulübünün önüne bırakılan Mercedes marka birinci otomobil, saat 01.30'da fark edildi. Yani gece kulübündeki yaklaşık 1000 kişinin dağılmasına sadece 30 dakika kala... Olayı, Tiger Tiger adlı kulübün kapısındaki görevlilerin yaralanan bir evsiz sarhoşa müdahale için ambulans çağırması ortaya çıkardı. Görevliler, sağlık ekiplerine park halindeki bir araçtan gelen benzin kokusundan şüphelendiklerini söyledi.

YANLIŞ PARK ELE VERDİ
Sağlık ekipleri bunun üzerine polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, kısa bir inceleme sonunda korkunç tabloyla karşı karşıya kaldı. Aracın içi tüpler, benzin dolu kutular ve büyük çivilerle doluydu. Patlayıcı sistemi de ortada duruyordu... Genç bir memur, cep telefonuyla harekete geçecek patlayıcının bağlantılarını keserek patlamasını önledi. Emniyet teşkilatı da tüm birimlere olayı haber verdi. Yanlış yerde park eden aracı çeken bir polis ekibi de işte bu uyarıya dikkat kesildi. Önlenen saldırıdan sadece bir saat sonra, üstelik de 800 metre yakınında yine bir Mercedes marka araç olmasından şüphelenen polis, ikinci aracı buldu...

BİR ZANLININ GÖRÜNTÜSÜ
İki bombalı aracı da tesadüfen bulan polis, büyük bir faciayı önledi. Bölgedeki kapalı devre güvenlik kameraları incelemeye alındı. Basına bilgi veren kaynaklara göre polisin elinde, iki aracı da park eden zanlıları gösteren görüntüler var. Amerikan ABC News kanalı, görüntüdeki kişilerden birinin Dhiren Barot adlı bir İslamcı militanın adamı olduğunu öne sürdü. Uzmanlar da 1700 kişilik kulübün dağılmasına yarım saat kala bulunan aracın patlaması halinde 800 metre çapındaki bir alanın alev topuna döneceğini belirtti. Polis, genelde 5 kişiden oluşan saldırı hücresinden şüpheleniyor.