kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Hüseyin CUMALI
FRANSA
Cüce su aygırına rekor ziyaretçi
Fransa'nın başkenti Paris'teki Vincennes hayvanat bahçesi, 3 hafta önce doğan "cüce su aygırı"nı görmek için gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. 3 tonluk yetişkin bir su aygırı ile kıyaslandığında minicik kalan yavru Aldo, sadece 9 kg ağırlığında. Boyu da 53 cm. Uzmanlar, dünyada çok ender raslanan bir cins olan anne Anais'in 5 Haziran'da yavruyu dünyaya getirdiğini belirtti. Minik Aldo büyüdüğünde de en fazla 200-250 kg arasında olacak. Hayvanat bahçesi yetkilileri, annesiyle birlikte kalan minik su aygırını özel gözetim altında tutuyor.

İZMİR
'Trafikte uyuşturucu testi de yapılmalı'

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılık Tedavi Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Coşkunol, madde kullanımının trafik ihlali ve ölümcül kaza riskini artırdığını bildirdi. EÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Coşkunol'un madde kullanımı ve trafikteki risklerine ilişkin görüşlerine yer verildi. Buna göre, uyuşturucu madde kullanımının toplumun her kesimini, özellikle gençleri tehdit ettiğini belirten Coşkunol, bu durumun, sadece kullanıcıları değil aynı zamanda kullanıcılarla dolaylı ya da dolaysız ilişkili olabilecek birçok kişiyi etkileyebildiğini belirtti.

SAKARYA
Örnek hâkimden ilginç cezalar
Sakarya'da cezası 1 yıldan az olan suçluların topluma kazandırılması için ilginç kararlar veren Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Huriye Gülen, kentte örnek hâkim olarak tanınıyor. Adapazarı Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Huriye Gülen, işlediği suç nedeniyle 1 yıldan az hapis cezası alması gereken sanıklara ilginç cezalar veriyor. Suçluların topluma kazandırılması için kitap okuma, temizlik yapma, köpek bakma ve mıntıka temizliği gibi cezalar veren kadın hakim, yargıladığı kişiler kadar halkın da sevgisini kazanıyor. Gülen, ceza verirken hayvanların bakımını da ihmal etmiyor.
Haberin fotoğrafları