kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

AIDS tedavisinde sevindiren gelişme
Almanya'nın Hamburg ve Dresden kentlerinde Heinrich Pette Araştırma Enstitüsü'nde görev yapan araştırmacılar, AIDS hastalığına yol açan HIV'in genini, laboratuvar ortamında ilk kez insan hücresinden çıkartmayı başardıklarını açıkladılar. "Science" adlı bilim dergisinde yer alan habere göre, bilim adamları özel bir enzim ile HIV genini insan hücresinden çıkartmayı başardı. İnsan vücudunda bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açan HIV, hücrelerdeki DNA'ya yerleşiyor. Prof. Hauber, dergiye yaptığı açıklamada, "Hastalığın bulaştığı hücre iyileştirilebiliyor" dedi. Bu gelişme sayesinde 10 yıla kadar insanlar için yeni bir tedavi imkânı bulunabileceğini ifade eden Hauber, tedavi için AIDS hastasının kanından kök hücre alınması ve bunun laboratuvarda virüslerden temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Plajda yeni moda: Üstsüz terlikler

Sadece tabanlıktan oluşan bu terliklerde kemer ya da parmak arası ipler yok. Onun yerine ayağın üst kısmının oturduğu yerde su bazlı özel bir tutkal bulunuyor. Ayağı terliğe yapışık tutan bu su bazlı tutkal, "tak çıkar" özelliğe sahip ve cilde zarar vermiyor. Terliklerin reklam kampanyası olmamasına karşın 2 haftada 3 bin çift satıldığını söyleyen yetkili Rob Norfolk, "Bu terlikler çıplak ayakla yürümenin konforunu sağlıyor ve ayakları son derece seksi gösteriyor. Üstelik terliğin üzerinde bant bulunmadığı için de insanların ilgisini çekiyor ve merak uyandırıyor" diye konuştu. Terliklerin, İngiltere dışında ABD ve Avustralya'da da kapış kapış gittiği belirtildi. Terlikleri deneyen Tash Archalde ise "İnanılmayacak kadar rahat. İlk başta ayağımdan çıkar diye düşünmüştüm ama çıkmak bir yana kaymıyor bile!" diye konuştu.

Kadınlar, Akkaya burnu istiyor
Batmanlı hastalarının kendisine gelmeden önce estetik ameliyatla ilgili birçok bilgi topladığını belirten Operatör Dr. Gökhan Doğan, "Aylık 80-100 arasında estetik ve onarım ameliyatı yapıyorum. Kavga, kaza, düşme gibi vakalardan dolayı burun ameliyatı gerektiren çok sayıda insan da bize geliyor" dedi. Batman'da özellikle 18-22 yaş arası genç erkek ve kızların burun estetik ameliyatı için kendilerine başvuruda bulunduğunu belirten Op. Dr. Gökhan Doğan, Batmanlı genç kızların Deniz Akkaya'nın burnunu, genç erkeklerin ise yabancı film yıldızlarından Brad Pitt'in burnunu tercih ettiklerini kaydetti. Dr. Doğan, yüze göre burun estetiğini tavsiye ettiğini belirtti.

Bol spor beyin hücresi üretiyor

İsveç Karolinska Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, bol ve düzenli sporun depresyonu azaltarak yeni beyin hücreleri ürettiğini ortaya koydu. Araştırmanın başkanlığını yürüten Astrid Bjornebekk, "Egzersizler beyin üzerinde antidepresan etkisi gösteriyor. Fareler üzerinde yaptığımız deneyler antidepresan terapinin ilaç yerine egzersizlerle de yapılabileceğini kanıtladı" dedi.
Haberin fotoğrafları