kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pelin Opcin, 18 Temmuz’a kadar her gün bir konserin yer alacağı 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali 1.8 milyon Euro’ya mal olduğunu söyledi.

Otel konforlu olsun Nicollette rahat etsin

ASLI ÖRNEK GÜNAYDINFotoğraf: Korkut KALAYCI Fotoğr
Salı günü başlayan 14. Uluslararası Caz Festivali'nin direktörü Pelin Opcin, gelen dünya starlarının makul isteklerde bulunduklarını belirterek ekledi: Bir tek Michael Bolton nişanlısıyla geldiği için 'konforlu otel' rica etti '..
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği müzik festivali bitti, şimdi sıra 3 Temmuz'da start alması beklenen caz festivalinde... Sinatra şarkıları söyleyecek olan Michael Bolton, Ahmet Ertegün'ün keşfettiği yetenek Norah Jones, Led Zepplin'in efsanevi solisti Robert Plant gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanan festivalin başında 31 yaşındaki Pelin Opcin bulunuyor. Festivalin direktörlüğünü üstlenen Opcin'le festivali konuştuk.

SHAKIRA FESTİVALDE DEĞİL!

* Ne zamandan beri caz festivalinin başındasınız? 2005'ten beri caz festivali direktörü olarak görev yapıyorum. Ondan önceki iki sene yönetim değişikliği nedeniyle görevimi yönetmen yardımcısı olarak yürüttüm. İKSV'de bugüne kadar rehberlikten, yer göstericiliğe kadar bir sürü pozisyonda görev aldım.

* Müzik festivali direktörü Yeşim Gürer Oymak'la konuştuğumuzda programın bir yıl önceden oluştuğunu söyledi. Peki caz festivali programı ne zaman oluştu? Programın yüzde 80'lik kısmı ekim gibi belli oluyor. Ancak caz ve rock dünyasında solist çok önemli. Bazılarıyla 2 sene de yazışabiliyoruz.

* Festivale baktığımızda belli isimler öne çıkıyor. Popülerliğin festivaldeki önemi ne? Kast ettiğiniz Shakira'ysa konseri biz organize ediyoruz ama yanlış anlaşılmasın o festivalden bağımsız olarak geliyor. Zaten Shakira'yı festivale almazdık. Çünkü çizgi olarak, festival yapısına uygun değil! Pop bir isim. Onu özel bir konser olarak değerlendirdik. Michael Bolton, Bryan Ferry, evet caz müzik yapmıyorlar. Ama burası da caz hizmetleri müdürlüğü değil! Burası bir anlamda cazla birlikte farklı türleri de izleyiciye ulaştırmaya çalışan bir festival. Konserlerin bazıları sıkı caz dinleyicisini memnun etmeyebilir ama türü yeni keşfeden kesim için de eğlenceli olacak.

* Türkiye'ye gelecek isimlerin sizden ne gibi istekleri oldu? İsteklerinde kaprisli olduklarını düşündünüz mü? Hayır. İstekleri gayet makul ve mantıklıydı. Robert Plant bizim etnik sanatçılarımızı dinlemek istediğini söyledi. Şimdi ona Mısırlı Ahmet, Burhan Öçal gibi isimlerin CD'lerinden oluşan geniş bir albüm yapacağız. Biliyorsunuz Michael Bolton 'Desperate Housewives'ta Edie Britt rolünü canlandıran nişanlısı Nicollette Sheridan ile Türkiye'ye geliyor. Bizden isteği kalacağı oteldeki konfora özen gösterilmesiydi. Bunun gerekçesi olarak da "Ben yalnız gelseydim fark etmezdi de nişanlımla geliyorum" oldu. Shakira ise yiyeceklerinin organik olmasını istiyor. Sebze ağırlıklı beslenen sanatçı, çikolatasını bile organik tercih ediyor. Zeytinyağımızdan da tatmak istiyor.

KALACAKLARI YER GİZLİ

* Peki nerede kalacaklar? Onu söylemiyoruz. Çünkü onların rahatsız olmasını istemiyoruz. Türkiye'ye gelen sanatçıların bazıları tanınmaktan son derece mutlu olurken, bazıları da rahatsız olabiliyor.

* Bilet satışları ne durumda? Norah Jones'un biletleri tükenmiş durumda. Festivalin başlamasına iki gün olmasına rağmen biletlerin yüzde 80'lik bölümü tükendi. Festivale olan bu yoğun ilgi bizi sevindiriyor. Bu sene beni en çok heyecanlandıran etkinliklerden biri 8 Temmuz'da, Şan Tiyatrosu'nda gerçekleşecek Antony and The Johnsons konseri...
Haberin fotoğrafları