kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan Bayraktar Recep Tayyip Erdoğan

'Müteahhitler acınacak durumda'

TOKİ Başkanvekili Bayraktar, "İnşaat atağı olunca çimento ve demir fiyatları fırladı. Müteahhitlerimiz çok sıkıntılı, acınacak durumda" dedi..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, maliyet artışı yüzünden müteahhitlerin acınacak durumda olduklarını belirtti. Çimento fiyatları konusunda mevcut sıkıntıların sürdüğüne dikkat çeken Bayraktar, "Piyasada çok inşaat atağı olunca, çimento ve demir fiyatlarını fırlattı. Maliyetlerde büyük artış var. Son yılda enflasyonun iki, üç katı artış söz konusu. Bu yaklaşık yüzde 40 artışa karşılık geliyor, müteahhitlerimiz çok sıkıntılı, acınacak durumda'' diye konuştu. Erdoğan Bayraktar, çimentonun ağır olmasının nakliye sıkıntılarını da beraberinde getireceği dikkate alındığında daha ucuza ithalatın iyi bir seçenek olmadığını söyledi.

YAVAŞLAMAK İSTİYORUZ
Bayraktar, TOKİ'nin 2007 yılı sonu hedefinin 250 bin konut yapmak olduğunu hatırlatarak, ''Ancak şu anda bu hedefi aşarak, ihalede olanlarla birlikte 282 bin konuta ulaştık'' dedi. Bayraktar, yıl sonuna kadar TOKİ'nin yapacağı konut sayısının 285 binin altında kalmayacağını belirtirken, hedefi aşmaları nedeniyle, ihaleleri biraz durdurmak ve yavaşlatmak istediklerini söyledi. Bayraktar, yapılan konutların yüzde 85'inin de alt gelir grubu ile orta gelir grubuna yönelik olduğunu kaydetti.