kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rize'de sel ve heyelan

Yeni Haber
Rize'nin İkizdere ilçesinde dün gece etkili olan sağanak yağış sonrası bir çok bölgede sel ve heyelanlar meydana geldi.

Sel suları ve heyelanlar nedeniyle Rize-İkizdere karayolu 4 noktadan ulaşıma kapandı, ilçe merkezinde bazı yerleri su bastı ve sel sularına kapılan Jandarma'ya ait bir araç tahrip oldu.

İkizdere bölgesinden dün gece etkili olan sağanak yağış sonrası yan derelerden gelen seller sonucu İkizdere Deresi taştı. Yer yer kara yolu seviyesine çıkan dere suyu, kara yolunda tahribata neden oldu. Yolun üst kısımlarında bulunan bazı yerlerde meydana gelen heyelan da yolda ulaşımın kesilmesine neden oldu.

Sel ve heyelanlar nedeniyle Rize-İkizdere arasında 4 ayrı yerde kara yolunda tahribat oluştu. Karayolu, Soğuksu mevkii, Güneyce Belde merkezi ile Ayvalık mevkisinde 2 ayrı noktada ulaşıma kapandı.
Kara yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle çok sayıda araç ve vatandaş ulaşıma kapanan yolun her 2 tarafında dün geceden itibaren bekliyor. Bu arada İkizdere ilçesinden bugünkü KPSS'ye girecek öğrenciler de ulaşıma kapalı olan kara yolundan yaya geçmek zorunda kaldı.

Sel suları ve heyelanın elektrik ve telefon direklerine hasar vermesi nedeniyle İkizdere ilçe geneline ile elektrik ve telefon bağlantısı kurulamıyor.

Ayrıca İkizdere ilçe merkezinde derenin taşması sonucu, İlçe Jandarma binası, İmam-Hatip Lisesi ve Sağlık Ocağı'nın birinci katını sel sularken, sel sularına kapılan ilçe jandarmaya ait bir araçta tahrip oldu.

Sel ve heyelanlar sonucunda kara yolunda oluşan hasarın dışında can kaybı veya yaralanan olmadığı bildirildi. Ancak yolda bekleyen ve geceyi olay yerinde geçiren bazı vatandaşlar, dün gece İkizdere deresinin içinde ışık gördüklerini, bunun da bir araç olabileceğini iddia etti. Karayolları ekipleri, hasar gören yolda onarım çalışması başlattı.



Rize Valisi Kasım Esen, sel ve heyelan nedeniyle kapanan İyidere-İkizdere kara yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattıklarını söyledi.Vali Esen, dün gece etkili olan sağanak yağış sonucu İkizdere Deresi'ne inen yan kolların taştığını, bunun sonucu olarak da sel baskını ve heyelanların meydana geldiğini belirtti.

Derenin taşması ile İyidere-İkizdere kara yolu cezaevi mevkisinde çalışan 2 işçinin mahsur kaldığını ifade eden Esen, ''İşçiler Sivil Savunma ve jandarmanın yürüttükleri çalışmayla kurtarıldı. Bunun dışında bir olumsuzluk, can kaybı veya yaralanma olmadı'' dedi.

İlçeyle elektrik ve telefon bağlantısının kesildiğini, bu nedenle irtibat kurulamadığını belirten Esen, şunları kaydetti:

''Ayrıca derenin taşması sonucu ilçe merkezinde bazı binaların alt katlarını da su bastı. Sel ve heyelan nedeniyle kapanan İyidere-İkizdere
kara yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattık. Yol boyunca heyelan tehlikesi bulunduğu için çalışmalar kontrollü olarak yapılıyor.''
Öte yandan, İkizdere'nin telefon ve elektrik hatlarında arıza meydana gelmesi nedeniyle İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, Vali Esen'e konuyla
ilgili polis telsizinden bilgi verdi.