kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beyoğlu'nda ücretsiz ve kablosuz internet erişimi

22.06.2007
Beyoğlu Belediyesi 150'inci kuruluş yıldönümünde gerçekleştirdiği "Bağlan Beyoğlu" projesiyle İstiklal Caddesi'nde ücretsiz, kesintisiz, kablosuz internet bağlantısı sağlıyor.

Beyoğlu Belediyesi, İstiklâl Caddesi boyunca her noktada mobil internet bağlantısı sağlayan, "Bağlan Beyoğlu Kesintisiz Kablosuz Erişim" projesini hayata geçirdi. Taksim Meydanı ile Tünel arasında yaklaşık 2 kilometrelik bir hat boyunca hizmete sunulan ücretsiz ve kablosuz internet erişimi, aynı anda bin kişi tarafından kullanabilecek ve 50 Mbps kapasiteli olarak hizmet verecek.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Kent Projesi"nin bir parçası olarak uygulamaya geçen proje ile daha fazla sayıda İstanbullunun kablosuz internet olanağından ücretsiz olarak yararlanmasını ve Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Beyoğlu Belediyesi'nin yenilikler konusunda öncü olduğunu belirten Demircan, "2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti programına yakışır bir Beyoğlu hazırlıyoruz. Bağlan Beyoğlu, e-belediye vizyonumuz ve çağdaş belediyecilik anlayışımızın somutlandığı bir girişimdir" dedi.

"Beyoğlu Belediyesi" isimli Bağlantı Noktaları (Access Point) vasıtasıyla sisteme bağlanacak olan her bir kullanıcı, Proxy, Firewall (Güvenlik Duvarı), virüs koruyucuların güvenliği ile e-maillerine ulaşabilecek, chat ve video konferans yapabilecek, ücretsiz olarak genişbant internet hizmeti alabilecek.

(ANKA)