kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ege'nin masal âlemlerini anımsatan köyü Şirince

16.06.2007
Yaz tatilinizi havuz başında geçirmekten sıkıldıysanız, eski bir Rum köyü olan Şirince'yi denemelisiniz. Tarihi evlerinde kalıp, lezzetli yemeklerden yiyerek huzurlu birkaç gün geçirebilirsiniz..
Pek çok tarihi romana konu edilmiş bir Rum köyü olan Şirince, her geçen yıl turistler tarafından keşfedilmeye devam ediyor. Dar sokakları, lezzetli şarapları ve konuksever halkıyla masalsı bir atmosfere sahip bu köy,
güneş ve deniz ikilisinden sıkılan tatilcileri cezbediyor. İzmir'in Selçuk ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Şirince, son zamanlarda reiki ve meditasyon gibi spiritüel alanlara ilgi duyan kişilerin kamp yeri olarak da biliniyor. Şirince'nin en keyifli butik otellerinden biri olan Kırkınca Evleri, 1999'dan beri hizmet veriyor. Defne, lale, zakkum ve gül gibi isim verdikleri farklı konseptte odaları var. Şirince'de açılan ilk pansiyonlardan olan Erdem Pansiyon ise şu an restorasyonda ve bir ay içinde açılacak. Artemis Şarapevi ve Restoran, Şirince'de gidilmesi gereken yerlerden biri. Eski bir Rum ilkokulu olan mekân, ev yapımı şaraplarıyla ünlü. Ege'nin Sofrası adlı mekân da uğranması gereken yerlerden. Ege'nin Sofrası'nda taze peynir ve sebzelerle yapılan gözlemeleri tatmalısınız. Şirince'nin en ünlü yerlerinin başında Nişanyan Evleri geliyor. 20 yıldır burada yaşayan turizmci Müjde ve Sevan Nişanyan çiftinin işlettiği evler, tarihi Rum köyü mimarisinin ruhuna sadık kalarak restore edilmiş. Nişanyan Evleri beş odalı bir köşk ve dört bağımsız köy evinden oluşuyor. İster ev, isterseniz pansiyon odası kiralayabiliyorsunuz. Buradaki yemeklerden ve buzlu mürver şurubundan denemelisiniz.

Nişanyan Evleri
Tel:
(0232) 898 32 08

Kırkınca Evleri
Tel:
(0232) 898 31 33

Şirince Pansiyon
Tel:
(0232) 898 31 63

Artemis Şarapevi ve Restaurant
Tel:
(0232) 898 32 40

Eski Sinema Şarapevi
Tel:
(0232) 898 32 77
Haberin fotoğrafları