kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

iPhone'da YouTube keyfi

23.06.2007
Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple, 29 Haziran'da piyasaya vereceğini açıkladığı iPhone cep telefonlarından YouTube videolarının izlenebileceğini duyurdu.

Google'ın sahibi olduğu You Tube, kullanıcıların içerik yükleyerek oluşturduğu Web'deki en popüler video paylaşım sitelerinden biri.

iPhone'a, You Tube videoları Wi-Fi ya da EDGE networkleri sayesinde yüklenebilecek. You Tube firması, cep telefonlarında videoların daha kaliteli izlenebilmesini sağlamak amacıyla H.264 format kullanacak. iPhone, bu formatı çalıştırabilen ilk cep telefonu olma özelliğide taşıyor.

Piyasaya verileceği tarihten itibaren Apple cep telefonlarında izlenmek üzere 10 bin video uygun formata geçirilmiş olacak. You Tube yetkilileri her hafta yeni videoları H.264 formata taşımaya devam ederken, sene sonuna kadar tüm videoların iPhone'dan izlenebilir hale geleceğini de duyurdu.

Apple firması aynı zamanda söz verilen yeni Apple TV yazılımının da indirilmeye hazır hale getirildiğini ve program sayesinde Apple TV'lerden You Tube izlenebileceğini duyurdu. You Tube kullanıcıları ise, Apple TV'den video hesaplarına ulaşabilecekler.

Apple iPhone piyasaya verilmesine çok az bir zaman kaldığı halde büyük bir merakla bekleniyor. M:Metrics yaptığı araştırmalar sonucu Amerika'daki telefon kullanıcılarının yaklaşık %14'ünün yani 19 milyonun insanın iPhone satın almak için çok istekli olduğunu açıkladı. Apple firmasının 18 ayda 10 milyon satmayı hedeflediği telefon modeline göre 499 ya da 599 dolardan satılacak. iPhone AT&T aracılığı ile servis verecek.