kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bütün hastaneler zamanla özel sektöre devredilmeli'

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, hastanelerin özelleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "ABD'de mezarlıklar bile özel" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bütün hastaneler zamanla özel sektöre devredilmeli'
İstanbul Nişantaşı'ndaki Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi'nin yeni yapılan A ve B bloklarının hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Türkiye'de devlete bağlı bütün hastanelerin özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. Koç, "Güzel hastaneler, iyi ekipmanlar, güzel mekanlar yapılıyor. Çok iyi neticeler alınıyor. Dolayısıyla yavaş yavaş bütün hastanelerin özel sektöre devredilmesinde, hükümetin sırtından bir yükün kalkması açısından fayda var" diyerek şöyle devam etti: "ABD'de mezarlıklar, itfaiye, hapishaneler dahi özel. Bizde de mezarlıklar, itfaiye, hapishaneler demiyorum ama bütün hastanelerin süratle özelleştirilmesinde büyük fayda var. Devletin sırtında çok ağır bir yük var. Sağlık alanında daha çok yatırıma ihtiyaç var."

100 MİLYON $ YATIRDIK
Rahmi Koç, Amerikan Hastanesinin mali krize girmesinden sonra 1995 yılında VKV tarafından devralındığını söyledi. Aradan geçen 12 yılda hastalara en iyi hizmeti vermek için geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade eden Koç, şöyle konuştu: "Hastane, hem bir fabrikadır, hem bir oteldir hem de en mühimi insan canıyla uğraşmasıdır. 40 senedir Amerikan Hastanesi ile meşgul oluyorum. O günden bu yana burayı inşaatsız ya da ekipman ihtiyacı olmadan göremedim. Bugüne kadar VKV buraya 100 milyon dolar yatırdı. Hastane, 500 uzman doktor, 1.500 sağlık ve destek personeliyle 38 uzmanlık dalında hizmet veriyor. Kuruluştan bugüne kadar geçen zamanda hastanemiz 600 bin kişiye yataklı tedavi, 4 milyon kişiye ayakta tedavi hizmeti verdi."
Haberin fotoğrafları